Lääkepakkaukset

Kartonki

Kartonkiset suojarasiat: laita kiinteistön tai Rinki-ekopisteen kartonkiastiaan tai vie Oivapisteelle Ruskon jätekeskukseen.

Kartongista tehdään hylsykartonkia esim. talous- ja vessapaperirullan hylsyjä.

Lasi

Laita pakkauslasi eli lasipullot ja -purkit kiinteistön tai Rinki-ekopisteen lasinkeräysastiaan.
Lasiastiat ja -esineet laitetaan kiinteistön polttokelpoiseen jätteeseen.
Autonlasi, ikkunalasi, lasihylly tms. maksullisena jätteenä Ruskon jätekeskukseen tai kunnan jäteasemalle.

Lasista valmistetuista tuotepakkausjätteistä tehdään uusia lasipakkauksia eli lasipulloja ja -purkkeja.

Muovi

Muovista valmistetut tuotepakkausjätteet ja styroxpakkaukset Rinki-ekopisteelle tai kiinteistön polttokelpoisen jätteen astiaan. Muoviesineet oman kiinteistön polttokelpoisen jätteen astiaan. Ruskon jätekeskukseen tuotaessa kaikki muovi on maksullista sekajätettä.

Tuotepakkauksista tehdään uusia muovituotteita esim. jätesäkkejä, -pusseja, -putkia ja -levyjä sekä erimuotoisia ja -pituisia profiileja. Profiileista valmistetaan esimerkiksi ulkokalusteita, lautoja, aitoja, liikenne- tai meluesteitä, laiduntolppia sekä sahapukkeja. Muu muovi poltetaan, mikä vähentää jätteen aiheuttamia ympäristöhaittoja. Polttokelpoisen jätteen sisältämä energia hyödynnetään sähkönä ja lämpönä.

Polttokelpoinen

Läpipainopakkaukset: Kiinteistön polttokelpoisen jätteen astia.

Huom! Ringin ohjeiden mukaan ne läpipainopakkaukset, jotka ovat pääosin metallia, voi lajitella metallipakkauksiin ja ne läpipainopakkaukset, jotka ovat pääosin muovia, voi lajitella muovipakkauksiin. Jos et ole varma läpipainopakkauksen materiaalista, voit turvallisesti laittaa sen polttokelpoiseen jätteeseen.

Jätteenpoltto vähentää jätteen aiheuttamia ympäristöhaittoja. Polttokelpoisen jätteen sisältämä energia hyödynnetään sähkönä ja lämpönä.

läpipainopakkaus, lääkepurkki, lääkepullo, tablettilevy