Muovikanisteri

Muovi

Muovista valmistetut tuotepakkausjätteet ja styrox Rinki-ekopisteelle tai kiinteistön polttokelpoisen jätteen astiaan. Muoviesineet oman kiinteistön polttokelpoisen jätteen astiaan. Ruskon jätekeskukseen tuotaessa kaikki muovi on maksullista sekajätettä.

Huom! Muovipakkausten keräykseen ei saa laittaa vaarallista jätettä sisältänyttä muovipakkausjätettä. Öljykanisterit yms. laitetaan valutuksen jälkeen polttokelpoiseen sekajätteeseen.

Tuotepakkauksista tehdään uusia muovituotteita esim. jätesäkkejä, -pusseja, -putkia ja -levyjä sekä erimuotoisia ja -pituisia profiileja. Profiileista valmistetaan esimerkiksi ulkokalusteita, lautoja, aitoja, liikenne- tai meluesteitä, laiduntolppia sekä sahapukkeja. Muu muovi poltetaan, mikä vähentää jätteen aiheuttamia ympäristöhaittoja. Polttokelpoisen jätteen sisältämä energia hyödynnetään sähkönä ja lämpönä.

Polttokelpoinen

Kiinteistön polttokelpoisen jätteen astia.

Kaikki vaarallista jätettä sisältäneet muoviset kanisterit kuuluvat tyhjäksi valutettuna kiinteistön polttokelpoisen jätteen astiaan.

Jätteenpoltto vähentää jätteen aiheuttamia ympäristöhaittoja. Polttokelpoisen jätteen sisältämä energia hyödynnetään sähkönä ja lämpönä.

vesikanisteri, vesiastia, öljykanisteri