Pakkausmuovi

Muovi

Muovista valmistetut tuotepakkausjätteet ja styroxpakkaukset Rinki-ekopisteelle tai kiinteistön polttokelpoisen jätteen astiaan. Muoviesineet oman kiinteistön polttokelpoisen jätteen astiaan. Ruskon jätekeskukseen tuotaessa kaikki muovi on maksullista sekajätettä.

Tuotepakkauksista tehdään uusia muovituotteita esim. jätesäkkejä, -pusseja, -putkia ja -levyjä sekä erimuotoisia ja -pituisia profiileja. Profiileista valmistetaan esimerkiksi ulkokalusteita, lautoja, aitoja, liikenne- tai meluesteitä, laiduntolppia sekä sahapukkeja. Muu muovi poltetaan, mikä vähentää jätteen aiheuttamia ympäristöhaittoja. Polttokelpoisen jätteen sisältämä energia hyödynnetään sähkönä ja lämpönä.

Polttokelpoinen

Mikäli muovipakkausten lajittelumahdollisuutta ei ole, kaiken muovin voi laittaa kiinteistön polttokelpoisen jätteen astiaan.

Polttokelpoiseen jätteeseen laitetaan myös valutetut vaarallista jätettä sisältäneet muovipakkaukset, mm. öljykanisterit, lasinpesuainekanisterit, jne.

Jätteenpoltto vähentää jätteen aiheuttamia ympäristöhaittoja. Polttokelpoisen jätteen sisältämä energia hyödynnetään sähkönä ja lämpönä.

kääremuovi, kuplamuovi, sellofaani, muovirasia, muovipussi, muovikääre, muovipakkaus, pesuainekanisteri