Pudasjärven jätemaksut, sopimukset ja joulusta ja uudestavuodesta johtuvat poikkeukset

Pudasjärvellä sijaitsevat kiinteistöt, joilla ei ole voimassa olevaa jätehuoltosopimusta, ovat saaneet kirjeen Pudasjärven kaupungilta. Koska kirjeeseen liittyvät yhteydenotot ovat ruuhkauttaneet ajoittain asiakaspalvelun, alla on vastauksia yleisimpiin kysymyksiin. Vuodenvaihteessa jäteastioiden tyhjennyksissä on poikkeuksia.

Joulusta ja uudestavuodesta johtuvat poikkeukset jätekuljetuksiin

Pudasjärvellä jäteastioiden tyhjennykset vuodenvaihteessa hoidetaan seuraavasti:

  • ma 25.12. tyhjennykset hoidetaan la 23.12.
  • ti 26.12. tyhjennykset hoidetaan ke 27.12.
  • ma 1.1.2018 tyhjennykset hoidetaan la 30.12.

27.–29. joulukuuta jäteastioiden tyhjennyksiin liittyen voi olla yhteydessä Kiertokaaren asiakaspalveluun numerossa  (08) 5584 0020  (klo 8–15), sillä tyhjennyksistä vastaavan Kuljetuspudas Oy:n toimisto on tuolloin suljettuna.

Loma-asunnot

Pudasjärven aluekeräyspisteiden vuosihinta on tällä hetkellä 39,90 e loma-asuntojen osalta, v. 2018 alusta 37,86e. Lisäksi laskutetaan 10,44 e jätehuollon perusmaksua, joka on kiinteistökohtainen.

Mökkiläiset voivat myös perustaa kimpan jonkun mökkiä lähellä sijaitsevan vakituisessa asumiskäytössä olevan kiinteistön kanssa siten, että mökkiläinen maksaa tuolle kumppanille jonkun yhdessä sovitun summan vuodessa. Perustetuista kimpoista tulee täyttää kimppasopimus, joka lähetetään Kiertokaari Oy:lle, Ruskonniityntie 10, 90620 OULU.

Jos mökin liittymä on jäteauton reitin varrella, voi mökille ottaa myös oman jäteastian. Esim. 240 litraisen jäteastian tyhjennys maksaa 8,79e/kerta. Mökillä sijaitseva jäteastia on tyhjennettävä jätehuoltomääräysten mukaisesti kiinteistön ollessa käytössä, eli esim. kesäaikaan kerran kuukaudessa. Silloin, kun kiinteistö ei ole käytössä, jäteastiaa ei tarvitse tyhjennyttää.

Ilmoita jäteastian ylimääräisestä tyhjennyksestä tai tyhjennysvälin muutoksesta ja muista päivittäiseen toimintaan liittyvistä asioista suoraan Pudasjärven jätteenkuljettajalle: Kuljetuspudas Oy, kaisa@kuljetuspudas.fi, p. 040 140 8231 tai 0400 184 843 (ma-to klo 9–15.30 ja pe klo 9–14).

Vakituiset asunnot

Pudasjärven aluekeräyspisteiden maksu on vakituiselle asunnolle 112,69 e/vuosi, yksihenkiselle taloudelle 56,33 e/vuosi. Lisäksi aluekeräyspisteisiin kuuluvalta vakituiselta asunnolta peritään kiinteistökohtainen jätehuollon perusmaksu, joka on 32,64 e/vuosi.

Myös vakituiset asukkaat voivat perustaa jätekimppoja. Perustetuista kimpoista on täytettävä kimppailmoitus.

Kiinteistön omat jäteastiat tyhjennetään jätehuoltomääräysten ja tarpeen mukaan siten, että pisin tyhjennysväli taajamassa on neljä viikkoa (ei sisällä biojätettä) tai haja-asutusalueella kahdeksan viikkoa (ei sisällä biojätettä). Poikkeuksen tyhjennysväliin voi saada pienten, 1–2 hengen talouksien ja vähäisen jätemäärän osalta siten, että pisin tyhjennysväli voi taajama-alueella olla kahdeksan viikkoa. Laskutus tulee tyhjennyskertojen mukaisesti.

Lomakkeita ja lisätietoja:

Pudasjärven jätehuollon asiakaspalvelusta ma-pe klo 8-15 p. (o8) 5584 0020

Jätehuoltosopimus
nettilomake
PDF-lomake (jos haluat tulostaa tai täyttää käsin)

Jätehuoltokimpan perustamisilmoitus
nettilomake
PDF-lomake (jos haluat tulostaa tai täyttää käsin)

Jätetaksat

Siirtokuormausaseman jätetaksat

Jätehuoltomääräykset