Sähkölaitteet eivät kuulu metallinkeräykseen jäteasemilla

27.9.2024

Muistathan, että sähkölaitteet eivät kuulu jäteasemien metallinkeräykseen. Pudasjärven siirtokuormausaseman itsepalvelumahdollisuuden avaamisen jälkeen on ilmennyt, että oikea lajittelu tuottaa pulmia joillekin asiakkaille. Eniten väärää lajittelua on havaittu metallijätteessä.

”Siirtokuormausasemalla on pelkästään metallinkeräys. Asiakkaat voivat viedä sähkö- ja elektroniikkalaitteet maksutta jäteasema Ekolanssille Pudasjärven Teollisuuskylään”, hoksauttaa Kiertokaaren kiertotalousasiantuntija Elina Hirvelä.

Voit lukea lisää Pudasjärven jäteasemapalveluista ja muista jätehuoltopalveluista täältä.

Siirtokuormausaseman metallinkeräykseen asiakkaat saavat tuoda maksutta mitä tahansa esineitä, joiden painosta vähintään puolet on metallia. Metallinkeräykseen voi tuoda myös ruohonleikkureita tai muita pieniä polttomoottorikoneita, mutta koneista tulee olla poistettuna öljyt ja voiteluaineet.

Jos esineessä on pistoke, se on sähkölaite, joka kuuluu sähkö- ja elektroniikkaromun keräykseen.

Ekolanssin lisäksi pieniä sähkö- ja elektroniikkalaitteita ottavat vastaan myös myyjäliikkeet. Lisäksi uuden sähkölaitteen ostava saa palauttaa isonkin vastaavan laitteen mihin tahansa liikkeeseen.

Oikea lajittelu kannattaa varmistaa

Uuden IPA:n eli itsepalvelukaistan avaamisen myötä siirtokuormausasemalla voi asioida milloin vain, ja tällöin asiakkaan vastuu oikeasta lajittelusta korostuu.

”Jos oikea lajittelu mietityttää, kannattaa se varmistaa etukäteen. Kierrätysohjeet voi tarkistaa Kiertokaaren lajitteluoppaasta, josta on olemassa kotiin jaettu painettu opas sekä sähköinen versio osoitteessa lajitteluopas.fi. Tarvittaessa neuvoa voi kysyä myös asiakaspalvelusta”, Hirvelä kertoo.

Hän muistuttaa, että mitään jätteitä ei saa jättää jäteasemien pihoille tai porttien ulkopuolelle aukioloaikojen ulkopuolella. Jätelavoilta ei myöskään saa ottaa mitään.

Lisätietoja asiakkaille

Pudasjärven jätehuoltopalvelut

Lajitteluopas

Asiakaspalvelu: neuvonta(at)kiertokaari.fi tai p. 08 5584 0020 (ark. 8-16)

Lisätietoja medialle

Kiertotalousasiantuntija Elina Hirvelä
p. 044 703 3976
etunimi.sukunimi@kiertokaari.fi