lähikuva kädestä laittamassa kartonkipakkauksia keräysastiaan

Kiertokaari Oy:n omistajakuntia ovat Hailuoto, Ii, Kempele, Lumijoki, Oulu, Pudasjärvi, Siikajoki ja Raahe. Tällä sivulla kerrotaan näiden kuntien jätehuollosta taloyhtiöissä.

Taloyhtiön jätehuolto

Tärkeää tietoa avainjärjestelmän uusimisesta isännöitsijöille

Isännöitsijä, haluatko ajankohtaista tietoa jätehuollosta suoraan sähköpostiisi? Tilaa Kiertokaaren uutiskirje isännöitsijöille.

Tällä sivulla:

Jätteenkuljetukset

Isännöitsijä, tarkista kohteidesi tiedot

Sähköinen asiointi alkuvuodesta 2023

Lajitteluvelvoitteet tiukentuvat

Jätteenkuljetukset

Polttokelpoinen jäte

Kiertokaaren omistajakuntien alueella on käytössä kiinteistön haltijan järjestämä jätteenkuljetus polttokelpoisessa jätteessä. Poikkeuksena on Pudasjärvi, missä Kiertokaari hoitaa koko jätehuollon palveluketjun.

Muissa kunnissa kuin Pudasjärvellä taloyhtiö tekee suoran sopimuksen polttokelpoisen jätteen kuljetuksista haluamansa kuljetusyrityksen kanssa.

Lista alueella toimivista kuljetusyrityksistä

Biojäte, pakkausjäte ja pienmetalli

Biojätteen sekä kartonki-, lasi-, metalli- ja muovipakkausten kuljetukset kiinteistöiltä siirtyvät kunnan järjestettäväksi heinäkuussa 2023. Kuntien omistama jätehuoltoyhtiö Kiertokaari Oy on taloyhtiöiden uusi kumppani kuljetuksissa.

  • Pakkausjätteiden ja pienmetallin kuljetukset siirtyvät kuntaomistuksessa olevien jätehuoltoyhtiöiden vastuulle 1.7.2023
  • Biojätteiden kuljetukset 19.7.2023 alkaen

Kiertokaari kilpailuttaa kuntien vastuulle kuuluvien bio- ja pakkausjätteiden kuljetusurakat, organisoi ja hallinnoi tyhjennykset sekä huolehtii asiakasrekisteristä, asiakaspalvelusta, laskutuksesta ja viestinnästä. 

Keskitetyllä kuljetuksella pyritään saamaan jätemateriaalit entistä tehokkaammin kiertoon.

Isännöitsijä, tarkista kohteidesi tiedot

Jos taloyhtiön jätteenkuljetuksia koskevat tiedot ovat jätehuoltoviranomaisen rekisterissä oikein, ei taloyhtiön tarvitse kuljetusten siirtymävaiheessa tehdä mitään. Tiedot kuljetuksista siirtyvät jätehuoltoviranomaisen kautta automaattisesti Kiertokaarelle. Siten siirtymän tulisi tapahtua kitkattomasti.

Jos haluat varmistaa sujuvan siirtymän, voit tarkistaa Kiertokaarelta kuljetuksia koskevat tiedot jo etukäteen vuoden 2023 alkupuolella. Ota yhteyttä joko sähköpostilla osoitteeseen toimisto(at)kiertokaari.fi tai puhelimitse numeroon 08 5584 0020 (ma-pe 8-15).

Taloyhtiössä kannattaa joka tapauksessa olla hereillä heinäkuussa 2023. Jos Kiertokaari ei ole saanut taloyhtiön tietoja, kuljetuksiin saattaa tulla tahaton katkos. Jos vaikuttaa siltä, että jäteastioita ei ole tyhjennetty sovittuun aikaan, kannattaa asiaan reagoida nopeasti.

Jäteastioiden hallinta siirtyy kuljetusmuutoksen myötä Kiertokaarelle syväkeräyssäiliöitä lukuun ottamatta.

Sähköinen asiointi alkuvuodesta 2023

Kiertokaari ottaa käyttöön viimeistään helmikuussa 2023 sähköisen asioinnin ja raportoinnin. Sen myötä isännöitsijä pääsee kirjautumaan palvelusivustolle Kiertokaaren verkkosivuilla.

Jätteenkuljetusta koskevat tiedot voi tarkistaa sivustolla omien asiakastunnusten avulla. Jäteastioiden tyhjennysvälejä voi tarpeen mukaan säätää tai tilata lisätyhjennyksiä. Lisäksi asiakastunnusten avulla on mahdollisuus seurata taloyhtiöiden jätemäärää sekä kierrätysastetta.

Tiedotamme erikseen, kun sähköinen asiointi on otettu käyttöön.

metallipakkauksia laitetaan taloyhtiön keräysastiaan

Lajitteluvelvoitteet tiukentuvat

Uudistettu jätelaki tuo muutoksia lajitteluvelvoitteisiin taajamissa sijaitsevissa taloyhtiöissä. Jätelain tarkoituksena on nostaa kierrätysastetta ja saada siten materiaalit nykyistä paremmin kiertoon. Jätteiden lajittelun avulla säästetään luonnonvaroja ja hidastetaan myös ilmastonmuutosta.

Lajittelu koskee jokaista meistä ja kaikkialla – kotona, koulussa ja työpaikalla. Samassa yhteydessä on hyvä kiinnittää huomiota siihen, että jätettä syntyisi mahdollisimman vähän.

Kiertokaaren toimialueella lajitteluvelvoitteet vaihtelevat kunnittain hieman sen mukaan, minkä jätehuoltoviranomaisen piiriin kunta kuuluu. Katso Kiertokaaren verkkosivuilta, mitkä lajitteluvelvollisuudet ovat voimassa missäkin kunnassa.

Kiertokaari on lajittelun tukena

Kiertokaari on taloyhtiöiden tukena lajittelun edistämisessä. Jatkossa voit tilata Kiertokaarelta lajittelussa opastavia kiinteitä kylttejä ja tarroja sähköisen asioinnin kautta. Tiedotamme tästä lisää myöhemmin.

Haluamme auttaa myös tarjoamalla materiaaleja isännöitsijöiden ja taloyhtiöaktiivien käyttöön. Katso taloyhtiöitä ja isännöitsijöitä varten kootut vinkit ja ohjeet omalta sivultaan. Päivitämme sivua säännöllisesti.

Lisätietoja:

Logistiikkapäällikkö Veli-Pekka Pyörälä
etunimi.sukunimi@kiertokaari.fi

p. 044 703 3974