lähikuva kädestä laittamassa kartonkipakkauksia keräysastiaan

Kiertokaari Oy:n omistajakuntia ovat Hailuoto, Ii, Kempele, Lumijoki, Oulu, Pudasjärvi, Siikajoki ja Raahe. Tällä sivulla kerrotaan näiden kuntien jätehuollosta taloyhtiöissä.

Taloyhtiön jätehuolto

Onhan taloyhtiösi lukitussa jätetilassa jo kaksoislukko? Toimi heti! Lue lisää kaksoislukkojärjestelmästä.

Katso Kiertokaaren järjestämien hyötyjätekuljetusten urakoitsijat alueittain täältä.

Isännöitsijä, haluatko ajankohtaista tietoa jätehuollosta suoraan sähköpostiisi? Tilaa Kiertokaaren uutiskirje isännöitsijöille.

Tällä sivulla:

Jätteenkuljetukset

Isännöitsijä, tarkista kohteidesi tiedot

Sähköinen asiointi koekäytössä

Bio- ja pakkausjätteiden jätehuoltopalvelun hinnat

Lajitteluvelvoitteet tiukentuvat

Jäteastialaskuri taloyhtiöille

Jätteenkuljetukset

Polttokelpoinen jäte eli sekajäte

Kiertokaaren omistajakuntien alueella on käytössä kiinteistön haltijan järjestämä jätteenkuljetus. Poikkeuksena on Pudasjärvi, missä Kiertokaari hoitaa koko jätehuollon palveluketjun.

Muissa kunnissa kuin Pudasjärvellä taloyhtiö tekee suoran sopimuksen polttokelpoisen jätteen kuljetuksista haluamansa kuljetusyrityksen kanssa.

Lista alueella toimivista kuljetusyrityksistä

Biojäte, pakkausjäte ja pienmetalli

Biojätteen sekä kartonki-, lasi-, metalli- ja muovipakkausten kuljetukset kiinteistöiltä siirtyvät kunnan järjestettäväksi porrastetusti heinä-lokakuussa 2023. Kuntien omistama jätehuoltoyhtiö Kiertokaari Oy on taloyhtiöiden uusi kumppani kuljetuksissa. Kiertokaari on käynnistänyt kuljetusurakoiden kilpailutuksen 2.3.2023.

Urakoiden käynnistymisaikataulu (Huom. Päivitetty 27.3.2023)

Kempeleen, Lumijoen, Iin, Yli-Iin ja Hailuodon kuntien sekä Haukiputaan, Jäälin, Kiimingin, Ylikiimingin ja muiden Oulun alueen postinumeroalueiden urakat

  • pakkaus- ja biojätteet 4.9.2023

Raahe

  • pakkaus- ja biojätteet vähintään 4 asunnon taloyhtiöissä taajamassa 1.7.2023 alkaen
  • biojätteet alle 4 asunnon kiinteistöissä Raahen keskustaajaman alueella 1.9.2023 alkaen, ks. karttaliite Raahen kaupungin sivuilla.
  • polttokelpoinen jäte, pakkaus- ja biojätteet Raahen kaupungin kohteista 1.10.2023 alkaen
  • biojäte tietyillä Raahen keskustaajaman reuna-alueilla alle 4 asunnon kiinteistöissä 19.7.2024 alkaen, ks. karttaliite Raahen kaupungin sivuilla.

Siikajoki

  • pakkaus- ja biojätteet 1.7.2023

Kiertokaari kilpailuttaa kuntien vastuulle kuuluvien bio- ja pakkausjätteiden kuljetusurakat, organisoi ja hallinnoi tyhjennykset sekä huolehtii asiakasrekisteristä, asiakaspalvelusta, laskutuksesta ja viestinnästä. 

Keskitetyllä kuljetuksella pyritään saamaan jätemateriaalit entistä tehokkaammin kiertoon.

Isännöitsijä, tarkista kohteidesi tiedot

Kiertokaari pyytää siirtymävaiheessa isännöitsijöitä tarkistamaan, että taloyhtiöiden jäteastiatiedot ovat Kiertokaaren tiedoissa oikein. Näin varmistetaan sujuvat hyötyjätekuljetukset, eikä tyhjennyksiä jää tekemättä muutosvaiheessa. Kiertokaarella olevat tiedot perustuvat jätehuoltoviranomaisen rekisteriin. Rekisterissä on ilmennyt puutteita.

Pyydä tunnukset sähköiseen asiointiin

Voit tarkistaa kohteidesi tiedot sähköisen asioinnin avulla. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme (toimisto(at)kiertokaari.fi tai p. 08 5584 0020, ma-pe 8-15), niin saat tunnukset käyttöösi.

Lue ohjeistus sähköiseen asiointiin isännöitsijöille (tiedosto ei ole EU:n saavutettavuusdirektiivin mukainen).

Jätteenkuljetusta koskevat tiedot voi tarkistaa sivustolla omien asiakastunnusten avulla. Jäteastioiden tyhjennysvälejä voi tarpeen mukaan säätää tai tilata lisätyhjennyksiä. Lisäksi asiakastunnusten avulla on mahdollisuus seurata taloyhtiöiden jätemäärää sekä kierrätysastetta.

Jäteastioiden hallinta siirtyy kuljetusmuutoksen myötä Kiertokaarelle syväkeräyssäiliöitä lukuun ottamatta.

Bio- ja pakkausjätteiden jätehuollon järjestämisen maksut

Katso Hailuodon, Iin, Kempeleen, Lumijoen ja Oulun hinnat täältä.

Katso bio- ja pakkausjätehuollon järjestämisen maksut Raahessa täältä.

Katso bio- ja pakkausjätehuollon järjestämisen maksut Siikajoella täältä.

metallipakkauksia laitetaan taloyhtiön keräysastiaan

Lajitteluvelvoitteet tiukentuvat

Uudistettu jätelaki tuo muutoksia lajitteluvelvoitteisiin taajamissa sijaitsevissa taloyhtiöissä. Jätelain tarkoituksena on nostaa kierrätysastetta ja saada siten materiaalit nykyistä paremmin kiertoon. Jätteiden lajittelun avulla säästetään luonnonvaroja ja hidastetaan myös ilmastonmuutosta.

Lajittelu koskee jokaista meistä ja kaikkialla – kotona, koulussa ja työpaikalla. Samassa yhteydessä on hyvä kiinnittää huomiota siihen, että jätettä syntyisi mahdollisimman vähän.

Kiertokaaren toimialueella lajitteluvelvoitteet vaihtelevat kunnittain hieman sen mukaan, minkä jätehuoltoviranomaisen piiriin kunta kuuluu. Katso täältä, mitkä lajitteluvelvollisuudet ovat voimassa missäkin kunnassa.

Kiertokaari on lajittelun tukena

Kiertokaari on taloyhtiöiden tukena lajittelun edistämisessä. Voit pyytää lajittelukyltin jäteastioille Kiertokaarelta.

Haluamme auttaa myös tarjoamalla materiaaleja isännöitsijöiden ja taloyhtiöaktiivien käyttöön. Katso taloyhtiöitä ja isännöitsijöitä varten kootut vinkit ja ohjeet omalta sivultaan. Päivitämme sivua säännöllisesti.

Jäteastialaskuri taloyhtiöille

Jätelaskuri auttaa arvioimaan taloyhtiössä tarvittavien jäteastioiden määrää. Tarvittavien astioiden lukumäärä on suuntaa antava ja siihen voidaan vaikuttaa astiakokoa ja tyhjennysväliä muuttamalla. Taloyhtiössä tulee seurata jäteastioiden täyttöastetta ja optimoida koko ja tyhjennysväli syntyvän jätemäärän mukaan.

Lisätietoja:

Logistiikkapäällikkö Veli-Pekka Pyörälä
veli-pekka.pyorala@kiertokaari.fi

p. 044 703 3974