Taloyhtiöiden jätemaksulaskuri

Laskurilla voit arvioida taloyhtiön jätehuollon kustannuksia. Valitse ensin jätelajit, lisää sitten tarvitsemasi astiat sekä niiden tyhjennysvälit. Muistathan huomioida kokonaiskustannuksissa myös muut jätehuollon kulut, kuten sekajätteen keräyksen.

Otathan huomioon laskuria käyttäessäsi:

  • Hinnat on laskettu vuoden 2024 jätetaksojen perusteella, ja ne sisältävät arvonlisäveron (24 %). Tyhjennyshinta sisältää kuljetuksen ja mahdollisen käsittelykustannuksen.
  • Laskurin antamat hinnat ovat arvioita. Todelliset kustannukset voivat vaihdella. Laskuri huomioi vain Kiertokaaren kuljettamien hyötyjätteiden eli biojätteen, kartonki-, lasi-, metalli- ja muovipakkausten kuljetus- ja käsittelykustannukset.
  • Astioiden tyhjennysrytmeissä on alueellisia rajoituksia, joita ei ole kaikilta osin otettu huomioon laskurissa. Asiakaspalvelustamme (toimisto(at)kiertokaari.fi) saat lisätietoja omalla alueellasi mahdollisista tyhjennysrytmeistä ja astiakokovaihtoehdoista.
  • Laskuri on testivaiheessa. Otamme siitä palautetta vastaan. Jos epäilet virhettä laskurissa, otathan yhteyttä kiertotalousasiantuntija Terhi Romakkaniemeen, etunimi.sukunimi@kiertokaari.fi.
  • Voit käyttää myös astialaskuria, joka ohjaa sopivien astiakokojen ja tyhjennysrytmien arvioinnissa.
  • Laskuri ei ole kaikilta osin EU:n saavutettavuusdirektiivin mukainen.

Kuntakohtainen laskuri

Pääset laskuriin klikkaamalla kunnan nimeä. Hinnat ovat kuntakohtaisia.

Jätetaksat

Tarkat ja ajantasaiset hinnat löytyvät kunnan jätehuoltoviranomaisen vahvistamasta jätetaksasta: