Ruskon biokaasu on 100 % paikallinen polttoaine

Ruskon biokaasu tuotetaan kaupan ja kotitalouksien biojätteestä, puhdistamolietteistä ja elintarviketeollisuuden jätteistä. Myös kaatopaikan penkassa hapettomassa tilassa mädäntyvä eloperäinen jäte tuottaa biokaasua, joka otetaan talteen. Me jalostamme ja myymme biokaasua autojen polttoaineeksi ja teollisuuteen energiana hyödynnettäväksi.

Polttoainetta autoille 24/7

Ruskon biokaasuasemalla voit tankata aitoa biokaasua. Biokaasun hiilidioksidipäästöt ovat lähes nolla.

Ruskon biokaasu maksaa 14.6.2023 alkaen 1,77 euroa/kilo. Se on bensalitrahinnaksi muutettuna noin 1,13 euroa/litra.

Taksinkuljettaja tankkaa biokaasua taksiin illan hämärässä.

Tankkausasema on avoinna ympäri vuorokauden vuoden kaikkina päivinä. Voit maksaa kortilla tai MobilePayllä. Jos olet yrittäjä, voit maksaa tankkaukset maksusovelluksella. Saat sovelluksen latausohjeet yhteyshenkilöltämme: Antero Kiljunen, sähköposti: antero.kiljunen(at)kiertokaari.fi, p. 050 316 6889.

Jos haluat saada tiedotteita biokaasun tankkausasemalta, liity tekstiviestilistalle täältä. Liittymällä listalle hyväksyt palvelun käytön ja tietosuojaselosteen. Tekstiviestipalvelussa Kiertokaari viestii yksisuuntaisesti tankkausaseman häiriötilanteista.

Jos haluat poistua tekstiviestitiedotelistalta, lähetä poistumispyyntö sähköpostilla osoitteeseen toimisto(at)kiertokaari.fi.

Jos havaitset häiriön asemalla, voit soittaa päivystäjälle numeroon 044 7033970. Numeroon ei voi lähettää viestejä.

Biokaasua teollisuuteen

Toimitamme Ruskon biokaasua myös yritysten käyttöön. Ensimmäinen asiakkaamme otti biokaasun käyttöön jo vuonna 1997. Tuolloin Ruskossa sijainnut tehdas käytti biokaasua energiatarpeisiin ja tehtaan lämmitykseen.

Tällä hetkellä jalostamaamme biokaasua käyttää kaksi suurpesulaa. Oulun Keskuspesula Cliini Oy:n omassa voimalassa biokaasulla tuotetaan höyryä. Höyryllä lämmitetään pesukoneiden vesi. Pesulassa pestään biokaasulla vuodessa huikeat kolme miljoonaa kiloa pyykkiä ja yhden päivän aikana 30 000 tekstiilikappaletta. Myös Lindström Groupin pesula Ruskossa käyttää biokaasua pesukoneiden veden lämmittämiseen.

Oulun Keskuspesulan sisältä yleiskuva, jossa näkyy pyykkirullakoita.
Oulun Keskuspesulassa pestään huikeat 30 000 tekstiilikappaletta päivässä biokaasulla.

Muita biokaasua toiminnassaan hyödyntäviä yrityksiä ovat Ruskon Betoni Oy ja Aikolon Oy.

Lisätietoja biokaasun käytöstä teollisuudessa antaa Jari Kangasniemi, sähköposti: jari.kangasniemi@kiertokaari.fi, p. 044 703 3972.

Käytämme biokaasua myös itse

Ruskon jätekeskuksessa on neljä mikroturbiinia, jotka jauhavat biokaasusta sähköä meidän omaan käyttöömme. Myös jätekeskuksen lämmityksessä yhtenä energianlähteenä on biokaasu. Yhtiömme käytössä on neljä kaasuautoa, joihin tankkaamme itse jalostamaamme biokaasua.