Biokaasubussien liikennöinnille jatkoa – Oubus ja Kiertokaari sopimukseen

4.8.2022

Oubusin kaasubussit liikennöivät Oulussa linjalla 10. Kuva Ronja Lindeman

Biokaasubussien liikennöinti jatkuu Oulussa. Oubus Oy on ryhtynyt käyttämään Ruskon jätekeskuksessa sijaitsevaa raskaalle kalustolle tarkoitettua biokaasun hidastankkausasemaa. Asemalla bussit tankkaavat biojätteestä jalostettua Ruskon biokaasua.

Oulun Taksipalvelut käytti aiemmin biokaasua neljässä liikennöimässään bussissa. OTP:n mentyä konkurssiin huolena oli, että biokaasun käyttöön bussien polttoaineena tulee katkos.

Nyt Kiertokaari on kuitenkin solminut Oubusin kanssa liikennebiokaasun toimitussopimuksen ja hidastankkausaseman vuokrasopimuksen.

Liiketoimintajohtaja Ronja Lindeman kertoo, että Oulun kaupunki ei edellyttänyt OTP:n konkurssin jälkeen tehdyissä väliaikaisissa sopimuksissa biokaasubussien käyttöä. Oubus halusi kuitenkin valita dieseliä taloudellisemman ja ekologisemman vaihtoehdon osaksi kalustoaan.

Oubusilla on tällä hetkellä käytössä kolme kaasubussia, ja neljäs on tulossa. Bussit liikennöivät Oulussa ainakin linjalla 10 sekä jatkossa todennäköisesti myös Oulu–Kempele-välillä linjoilla 50 ja 51.

”Jos kaasubussien saatavuus olisi parempi, niiden määrää kalustossa voitaisiin lisätä”, Lindeman kertoo.

Kasvuun varauduttu

Kiertokaaren tekninen johtaja Jari Kangasniemi on erittäin tyytyväinen, että Oubusin kanssa päästiin sopimukseen ja biokaasun käyttö bussien liikennepolttoaineena jatkuu.

Kiertokaari on myös varautunut siihen, että biokaasubussien määrä lisääntyy. Raskaalle kalustolle tarkoitetun hidastankkausaseman laajentamiseksi on meneillään kaavamuutos, jonka jälkeen sitä voi laajentaa 22-paikkaiseksi nykyisen viiden paikan sijaan.

Laajennuksen jälkeen mikä tahansa yritys voi vuokrata katetun tankkauspaikan suljetulta ja vartioidulta alueelta hidastankkausasemalta.

Lue lisää biokaasusta Ruskon biokaasu -sivulla.

Lisätietoja

Tekninen johtaja Jari Kangasniemi, Kiertokaari Oy

p. 044 703 3972, etunimi.sukunimi@kiertokaari.fi

Liiketoimintajohtaja Ronja Lindeman, Oubus Oy

p. 050 5001 773, etunimi.sukunimi@oubus.fi