Biojäte

ruoantähteet, ruokajäte

Mitä jätettä?

Minne voit viedä?

  • Kiinteistön biojäteastia
  • Oma kompostori

Mitä maksaa?

Lisätietoja

Ruskon jätekeskuksessa sijaitseva biotehdas tuottaa biojätteestä lannoitetta, jolla korvataan teollisesti tuotettuja lannoitteita esim. heinärehun viljelyssä, ja biokaasua, joka hyödynnetään lämmön- ja sähköntuotannossa korvaamassa uusiutumattomia polttoaineita.

Kotikompostorin ravinteikkaan mullan saa hyötykäyttöön omaan puutarhaan.

Suuret erät laiterikon vuoksi pilaantuneita pakasteita tai elintarvikkeita eivät välttämättä mahdu kiinteistön biojäteastiaan.

Jos pakastimen tai jääkaapin rikkoutumisen yhteydessä menee pilalle isompi erä elintarvikkeita, tilaa niille biojätenouto omalta jätteenkuljettajaltasi. Sähkölaitteen voit viedä ilmaiseksi sähkölaitekeräykseen.

Voit myös viedä kylmälaitteesi sisältöineen Ruskon jätekeskukseen, jolloin me tyhjennämme sen puolestasi. Hinta alk. 39e/sis. max. 120 kg biojätettä.

Huom! Biojätteen kääreenä voit käyttää biopussia, sanomalehteä tai tavallista muovipussia. Mikäli biojäteastia kiinteistön pihalla on suojattu suurella jätesäkillä, voi biojätteen viedä astiaan myös irtonaisena.

Kääreen tarkoituksena on suojata jätettä jäätymästä piha-astian seinämiin ja mahdollistaa kuljetus keittiöstä ulos. Kaikki kääreet revitään käsittelyn yhteydessä pois ennen biojätteen murskausta, liettämistä sekä mädätysreaktoriin ohjaamista.

Tulosta