Jätehuollossa muutoksia koronaepidemian johdosta

26.3.2020

Ruskon jätekeskuksen portti ja kuorma-auto ajamassa sen alta

Jätehuollon toimintavarmuuden takaamiseksi Ruskon jätekeskus on 30.3.–3.5.2020 avoinna ma–pe 8.30–17. Toukokuun 8. päivään saakka jätekeskus on lauantaisin suljettu.

Jätehuolto on yksi yhteiskunnan välttämättömyyspalveluista, jonka on toimittava kaikissa olosuhteissa. Kiertokaaren vastuulla on yhteiskunnan jätteiden asianmukainen käsittely ihmisten ja ympäristön turvallisuus huomioiden. Tätä työtä on tehtävä katkeamatta myös nyt koronavirusepidemian aikana.

Henkilöstön työkyvyn turvaaminen

Toimintakyvyn varmistamiseksi Ruskon jätekeskuksen kenttähenkilöstö siirtyy tekemään töitä kahdessa eri ryhmässä. Toinen ryhmä on töissä jätekeskuksessa ja toinen on kotona varalla, ja varalla olijat ovat koska tahansa töihin kutsuttavissa. Tällä ratkaisulla vähennetään henkilöstön välisiä fyysisiä kontakteja epidemian aikana.

Henkilöstö noudattaa varalla ollessaan ja kaikissa muissa tilanteissa viranomaisten yleisiä epidemian leviämisen torjuntaan liittyviä ohjeita työkykynsä varmistamiseksi.

Aukioloaikoja supistetaan

Saman aikaisesti Ruskon jätekeskuksen aukioloaikoja supistetaan, jotta jätteiden vastaanotto ja käsittely onnistuu asianmukaisella tavalla. Maanantaista 30. maaliskuuta alkaen toukokuun 3. päivään saakka Ruskon jätekeskus on avoinna maanantaista perjantaihin 8.30–17.

Lauantaiaukioloon siirrytään poikkeuksellisesti vasta toukokuun 9. päivästä alkaen, eli jätekeskus on lauantaisin suljettu 8.5.2020 saakka. Jäteoppaassa ja muissa julkaisuissa tai muissa kanavissa mainitut Ruskon jätekeskuksen aukioloajat eivät poikkeustilanteen johdosta toistaiseksi ole voimassa.

Asioi jätehuollossa vain kun se on aivan välttämätöntä

Jätehuollon asiakkaiden ja henkilökunnan suojelemiseksi asukkaita pyydetään välttämään ei kiireellistä asiointia Ruskon jätekeskuksessa ja jäteasemilla, eli asioimaan jätehuollossa vain silloin kun se on aivan välttämätöntä.

Asioitaessa Ruskon jätekeskuksessa tai jäteasemilla on noudatettava viranomaisten toisten ihmisten kohtaamiseen liittyviä ohjeita koronaviruksen leviämisen torjumiseksi. Ruskon jätekeskuksen vaakatoimiston asiakastilaan päästetään vain kolme henkilöä yhdellä kertaa. Jonotus vaakatoimistoon tapahtuu ulkona yhden metrin turvavälein.

Lisätietoja

Mikäli Kiertokaaren tai Ruskon jätekeskuksen toimintaan tulee muita väliaikaisia muutoksia, niistä tiedotetaan Kiertokaaren nettisivuilla ja sosiaalisen median kanavissa sekä paikalliselle julkiselle medialle lähetettävillä tiedotteilla.

Me selviämme tästä.

Lisätietoja antaa Kiertokaaren toimitusjohtaja Markku Illikainen, p. 044 703 3950, markku.illikainen@kiertokaari.fi