Jäteopas 2018 jaetaan kaikkiin koteihin to 19.4.2018

17.4.2018

[:fi]Hieman uudistetussa asussa ilmestyvä jäteoppaamme pyrkii opastamaan ennen kaikkea jätteiden lajitteluun kotona. Olemme koonneet vuoden 2018 jäteoppaaseen myös muuta hyödyllistä tietoa jätteistä. Kodin jäteastioihin sopivia lajittelutarroja saa ilmaiseksi Ruskon jätekeskuksen asiakaspalvelusta ja jäteasemilta.

Yhtiömme tärkeänä tehtävänä on huolehtia kodeissa lajitellut jätteet asianmukaiseen käsittelyyn ja että  käsittely tapahtuu ympäristöä kunnioittaen. Yhä suurempi osa jätteistä hyödynnetään materiaaleina tai energiana ja vain murto-osa päätyy loppusijoitukseen. Hoidamme tehtäväämme avoimesti, ekologisesti ja yhteiskunnallisesti vastuullisesti, mistä kertoo Suomalaisen Työn Liiton meille myöntämä Yhteiskunnallinen yritys -tunnustus.

Jokainen voi tehdä ympäristöteon lajittelemalla jätteensä, ainakin  biojäte ja metalli on hyvä lajitella. Me ostamme biojätteen käsittelyn Gasumin Ruskon jätekeskuksessa sijaitsevalta biokaasulaitokselta. Biojätteen käsittelyssä syntyvä mädätejäännös korvaa teollisesti tuotettuja lannoitteita palauttaen maaperään tärkeitä ravinteita kuten fosforia, ja  biokaasu on lähes päästötöntä polttoainetta teollisuuden ja liikenteen käytettäväksi.

Jatkossa jäteopas ei enää ilmesty Limingan, Muhoksen, Tyrnävän eikä Utajärven kunnassa. Ne ovat päättäneet hankkia kunnan vastuulle kuuluvat jätehuoltopalvelut yksityiseltä yritykseltä.

On monelta kannalta hyödyksi lajitella jätteet kotona. Lajittelemalla biojätteen  jokainen meistä tulee osaksi kiertotaloutta, työllistää paikallisia ihmisiä, vähentää kasvihuonekaasupäästöjä ja tuottaa biokaasua, jota voidaan käyttää puhtaana ja paikallisesti tuotettuna edullisena polttoaineena kaasuautoissa.

Mikäli jäteoppaasta ei löydy vastausta, asiakaspalvelumme antaa henkilökohtaista neuvontaa puhelimitse juhlapyhistä johtuvista poikkeuksista lukuun ottamatta  ma-pe klo 8–16, p. (08) 5584 0020 ja aakkosellinen  jätehaku on aina käytettävissä osoitteessa www.jateopas.fi.

Jäteopas 2018 on luettavissa myös sähköisesti (linkki vie issuu.comiin).

Parhain terveisin,

Markku Illikainen
toimitusjohtaja
Kiertokaari Oy

[:]