nainen laittaa muovipakkauksia keräysastiaan kerrostalon pihalla.
Muovipakkauksille on järjestettävä erilliskeräys heinäkuusta 2023 alkaen taajamissa sijaitsevissa taloyhtiöissä. Kiertokaaren omistajakunnissa on hieman kuntakohtaista vaihtelua sen suhteen, koskeeko tämä vähintään neljän vai vähintään viiden huoneiston yhtiöitä.

Kierrätysaste nousuun – lajitteluvelvoitteet tiukentuvat

Tällä sivulla:

Näin lajittelet

Hyötyjätteiden kuljetus kunnan vastuulle

Kiertokaaren urakoiden aloitusaikataulu

Bio- ja pakkausjäteastioiden tyhjennyshinnat

Ilmoita bio- tai pakkausjätekeräyksestä omakotikiinteistöllä

Uuden jätelain tarkoituksena on nostaa kierrätysastetta ja saada siten materiaalit nykyistä paremmin kiertoon. Jätteiden lajittelun avulla säästämme luonnonvaroja ja hidastamme myös ilmastonmuutosta.

Kiinnitä huomiota myös siihen, että jätettä syntyisi mahdollisimman vähän. Lajittele jätteet aina kun voit. Lajittelu koskee jokaista meistä ja kaikkialla – kotona, koulussa ja työpaikalla.

Lajitteluvelvoitteiden takana jätelaki ja jätehuoltomääräykset

Jätelaissa on asetettu lajittelulle minimivelvoitteet. Kunta voi asettaa paikallisesti myös jätelakia tiukemmat lajittelua ohjaavat jätehuoltomääräykset alueelleen. Tarkista sen vuoksi lajitteluvelvoitteet oman asuinkuntasi kohdalta.

Jätehuoltomääräykset päättää paikallinen jätehuoltoviranomainen, esimerkiksi Oulun alueella seudullinen jätehuoltojaosto.

Taajamarajaukset voit tarkistaa Paikkatietoikkunasta. Jätehuoltomääräyksissä on myös karttakuvat taajamarajauksista liitteenä sivuilla 31-42.Taajamalla tarkoitetaan vähintään 200 asukkaan taajaan rakennettua aluetta.

Näin lajittelet

Taloyhtiöt

JäteHailuoto, Lumijoki, Kempele, OuluIiPudasjärviSiikajokiRaahe
BiojäteLajiteltava vähintään 4 huoneiston yhtiöissä taajamassaLajiteltava väh. 4 huoneiston yhtiöissä taajamassa viimeistään 1.7.2023 alkaenLajiteltava väh. 4 huoneiston yhtiöissä taajamassa viimeistään 1.7.2023 alkaenLajiteltava väh. 5 huoneiston yhtiöissä taajamassaLajiteltava väh. 4 huoneiston yhtiöissä taajamassa
Kartonki-
ja lasipakkaukset,
metalli (kaikki lajiteltava omiin astioihinsa)
Lajiteltava väh. 4 huoneiston yhtiöissä taajamassaLajiteltava väh. 4 huoneiston yhtiöissä taajamassa viimeistään 1.7.2023 alkaenLajiteltava väh. 4 huoneiston yhtiöissä taajamassa viimeistään 1.7.2023 alkaenLajiteltava väh. 5 huoneiston yhtiöissä taajamassa viimeistään 1.7.2023 alkaenLajiteltava väh. 4 huoneiston yhtiöissä taajamassa
Muovi-
pakkaukset
Lajiteltava väh. 4 huoneiston yhtiöissä taajamassa viimeistään 1.7.2023 alkaenLajiteltava väh. 4 huoneiston yhtiöissä taajamassa viimeistään 1.7.2023 alkaenLajiteltava väh. 4 huoneiston yhtiöissä taajamassa viimeistään 1.7.2023 alkaenLajiteltava väh. 5 huoneiston yhtiöissä taajamassa viimeistään 1.7.2023 alkaenLajiteltava väh. 4 huoneiston yhtiöissä taajamassa viimeistään 1.7.2023 alkaen
PaperiLajiteltava ainaLajiteltava ainaLajiteltava ainaLajiteltava ainaLajiteltava aina

Pien- ja omakotitalot

Biojätteen lajittelu pientaloissa Kiertokaaren omistajakunnissa:

Simo kuuluu Kiertokaaren toimialueeseen, mutta ei ole omistajakunta. Simon kunta tiedottaa lajitteluvelvollisuuksista kuntalaisille.


jäteauton kuljettaja tyhjentää jäteastiaa roska-autoon.

Hyötyjätteiden kuljetus kunnan vastuulle heinäkuussa 2023

Uudistunut jätelaki muuttaa myös jätteenkuljetusjärjestelmää. Biojätteen sekä kartonki-, lasi-, metalli- ja muovipakkausten kuljetus kiinteistöiltä siirtyy kunnan järjestettäväksi heinäkuusta 2023 alkaen porrastetusti.

Lakisääteinen muutos tapahtuu myös niissä kunnissa, joissa nykyään kiinteistön haltija vastaa jätteenkuljetuksesta. Kiertokaari on käynnistänyt kuljetushankinnan kilpailutuksen 2.3.2023.

Muutoksen tavoitteena on nostaa kierrätysastetta tehostamalla kierrätettävien jätemateriaalien keräystä. Uutena kuljetuskumppanina Kiertokaari hoitaa laskutuksen, asiakaspalvelun ja jäteneuvonnan.

Kiertokaaren urakoiden aloitusaikataulu (Huom. Päivitetty 27.3.2023)

Kempeleen, Lumijoen, Iin, Yli-Iin, Ylikiimingin ja Hailuodon kuntien sekä Haukiputaan, Jäälin, Kiimingin ja muiden Oulun postinumeroalueiden urakat

  • pakkaus- ja biojätteet 4.9.2023 alkaen
  • Jos sinulla on omakotitalokiinteistölläsi jo nyt joko biojäteastia tai jokin pakkausjätteen keräysastia (lasi, muovi, kartonki, metalli), voit siirtyä Kiertokaaren kuljetusasiakkaaksi 4.9.2023 alkaen. Kiertokaaren kuljetusasiakkaaksi on siirryttävä kuitenkin viimeistään 19.7.2024.
  • Jos haluat tehdä nyt uuden sopimuksen biojätteen tai pakkausjätteen keräyksestä omakotitalossa, tee se Kiertokaaren kanssa.

Löydät täältä linkit, joiden avulla voit ilmoittaa biojätteen tai pakkausjätteen keräilystä.

Raahe

  • pakkaus- ja biojätteet vähintään 4 asunnon taloyhtiöissä taajamassa 1.7.2023 alkaen
  • biojätteet alle 4 asunnon kiinteistöissä Raahen keskustaajaman alueella 1.9.2023 alkaen, ks. karttaliite Raahen kaupungin sivuilla.
  • polttokelpoinen jäte, pakkaus- ja biojätteet Raahen kaupungin hallinnoimista kohteista (esimerkiksi koulut) 1.10.2023 alkaen
  • biojäte tietyillä Raahen keskustaajaman reuna-alueilla alle 4 asunnon kiinteistöissä 19.7.2024 alkaen, ks. karttaliite Raahen kaupungin sivuilla.

Siikajoki

  • pakkaus- ja biojätteet 1.7.2023 alkaen

Kiertokaaren alueen kunnista Pudasjärvellä on jo nyt käytössä malli, jossa Kiertokaari hoitaa kaikki jätekuljetukset.

Hinnat

Katso bio- ja pakkausjätehuollon järjestämisen maksut Hailuodossa, Iissä, Kempeleessä, Lumijoella ja Oulussa täältä.

Katso bio- ja pakkausjätehuollon järjestämisen maksut Raahessa täältä.

Katso bio- ja pakkausjätehuollon järjestämisen maksut Siikajoella täältä.

Pientaloasukas, ilmoita kiinteistösi biojäte- tai pakkausjätekeräyksestä

Pientaloasukas, jos sinulla on biojätteen tai metallin, kartongin, lasin tai muovipakkausten keräysastia kiinteistölläsi, ilmoita siitä Kiertokaarelle. Pyydämme ilmoituksia Hailuodosta, Iistä, Kempeleestä, Lumijoelta, Oulusta, Siikajoelta ja Raahesta. Samalla lomakkeella voit myös liittyä uutena asiakkaana Kiertokaaren hyötyjätekeräyspalveluun.

Ilmoitus tehdään ensisijaisesti Webropol-lomakkeella. Lomakkeet eivät ole EU-saavutettavuusdirektiivin mukaisia. Voit vaihtoehtoisesti olla yhteydessä asiakaspalveluumme, p. 08 5584 0020 ma-pe 8-15.

Kiinteistön sijaintikunta Hailuoto, Ii, Kempele, Lumijoki tai Oulu

Kiinteistön sijaintikunta Raahe

Kiinteistön sijaintikunta Siikajoki

Jos kompostoit, muistathan tehdä kompostointi-ilmoituksen jätehuoltoviranomaiselle.

Lisätietoja saat asiakaspalvelustamme: toimisto(at)kiertokaari.fi tai p. 08 5584 0020 ma-pe klo 8-15.