Neljä faktaa pientalojen bio- ja pakkausjätteen keräysvelvoitteesta ja kuljetuksista

17.1.2024

Tämä tiedote koskee asiakkaitamme, joiden asuinkunta on Hailuoto, Ii, Kempele, Lumijoki, Oulu ja Pudasjärvi.

1. Biojätteen lajitteluvelvoite tulossa taajamien omakotitaloihin kesällä 2024

Biojäte on lajiteltava myös 1–3 huoneiston pientaloissa taajamissa viimeistään 19.7.2024. Voit joko kompostoida biojätteen tai tilata sille erilliskeräyksen. Keräys voi olla yhteinen naapuruston kanssa. Kannattaa tehdä sopimus biojätteen keräyksestä hyvissä ajoin, niin vältät kesäajan ruuhkat asiakaspalvelussamme. Lue lisää kampanjasivustoltamme: kiertokaari.fi/voima

2. Kaikki uudet bio- ja pakkausjäteastioiden tyhjennyssopimukset tehdään Kiertokaaren kanssa

Jätelain muutos on siirtänyt biojätteen, kartonki-, lasi-, metalli- ja muovipakkausten keräyksen taajamissa sijaitsevilta asuinkiinteistöiltä kunnan vastuulle. Jos haluat aloittaa bio- tai pakkausjätteiden erilliskeräyksen omalla kiinteistölläsi, sopimus tulee tehdä Kiertokaaren kanssa.

Suoria, kiinteistön haltijan ja jätehuoltoyrityksen välisiä sopimuksia ei voi enää tehdä bio- ja pakkausjätteiden kuljetuksista. Kiertokaaren järjestämiä hyötyjätteiden kuljetusurakoita ajaa tällä hetkellä viisi kuljetuskumppaniamme. Voit katsoa täältä urakka-alueet.

3. Aiemmat bio- ja pakkausjäteastioiden tyhjennyssopimukset ovat siirtyneet Kiertokaaren hoidettavaksi syksyllä 2023

Jos sinulla on jo bio- tai pakkausjätteen keräys kiinteistöilläsi, otathan huomioon, että sopimuksesi on jo siirtynyt Kiertokaaren vastuulle. Varmistathan, että Kiertokaarella on tiedot bio- tai pakkausjäteastiastasi. Asiakaspalvelumme auttaa numerossa 08 5584 0020 (ma-pe klo 8-15).

Kiinteistön haltijan solmimat bio- ja pakkausjätteen kuljetussopimukset päättyvät automaattisesti ilman irtisanomista ja ilman sopimuksessa ilmoitettua irtisanomisaikaa, kun kunnan järjestämä jätehuolto jätelain mukaisesti alkaa.

Paikallinen kunnallinen jätehuoltoyhtiö eli Kiertokaari päättää, missä aikataulussa kunnan järjestämään keräykseen siirrytään jätelain siirtymäaikana eli 19.7.2023–19.7.2024. Tämä on kirjattu paikallisiin jätehuoltomääräyksiin (sivu 23, 47 § Siirtymäsäännökset).

4. Olethan yhteydessä muutoksista bio- tai pakkausjätteen erilliskeräyksessä

Jos haluat keskeyttää, lopettaa tai tehdä muutoksia bio- tai pakkausjätteen keräykseen kiinteistöltäsi, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme p. 08 5584 0020 ma–pe klo 8–15 tai toimisto@kiertokaari.fi. Otathan huomioon, että biojäte on kuitenkin lajiteltava taajamassa sijaitsevissa pientaloissa Hailuodossa, Iissä, Kempeleessä, Lumijoella, Oulussa ja Pudasjärvellä viimeistään 19.7.2024, ja biojätteen kuljetussopimukset tulee tehdä Kiertokaaren kanssa.