Norjan ja Ruotsin jätehuoltotoimijat Kiertokaaren vieraana

12.3.2024

Ryhmäkuva Kiertokaaren Oivapisteeltä vierailijaryhmästä.

Pohjoisen Skandinavian alueella rakennetaan kestävää jätehuoltoa ja uutta yhteistyötä kiertotalouteen Nordic Waste Management Vision -hankkeessa (NOWA). Tavoitteena on luoda pohja pohjoismaiselle jätehuoltoneuvostolle sekä edistää yhteisten jätemarkkinoiden kehittämistä kansainvälisesti.

NOWA-hankekumppanit kokoontuvat Ouluun jätehuoltoyhtiö Kiertokaaren vieraaksi 12.–14.3.2024. NOWA on Interreg Aurora -ohjelman rahoittama hanke, jota vetää Kajaanin ammattikorkeakoulu KAMK. Yhteistyökumppaneina toimivat Kiertokaaren lisäksi Macon Oy ja Haurun Jäteauto Oy.

Norjassa ja Ruotsissa hankkeen pääkumppaneita ovat paikalliset kunnalliset jätehuoltoyhtiöt: Tromssan alueella toimiva Remiks Miljøpark AS ja Bodenin alueella toimiva Restproduktbearbetning i Boden AB.

”Kunnalliset jätehuoltoyhtiöt työskentelevät Pohjoismaissa samanlaisten haasteiden kanssa, joten on hienoa saada kokemuksia ja näkemyksiä muilta. Toivottavasti maiden välisellä yhteistyöllä voidaan edistää kiertotaloutta ja muun muassa tehostaa jätehuollon logistiikkaa”, Kiertokaaren kiertotalouspäällikkö Antero Kiljunen kertoo.

Hankkeen ensimmäinen yhteinen tapaaminen oli marraskuussa Ruotsissa, ja silloin vierailtiin Bodenin jätteenpolttolaitoksella sekä Rebabin jätteenkäsittelyalueella.

Ensimmäisessä vaiheessa kartoitetaan eri alueiden jätevirtoja ja niiden käsittelyä. Hanke kestää vuoteen 2025 saakka.

Interreg Aurora ja Co-fundef by European Union

Lisätietoja

Kiertotalouspäällikkö Antero Kiljunen
etunimi.sukunimi@kiertokaari
p. 050 316 6889