Pudasjärven siirtokuormausasemalle itsepalvelumahdollisuus – helppoa jäteasiointia mihin aikaan vain

3.6.2024

Kiertokaari tarjoaa entistä joustavampia mahdollisuuksia jäteasiointiin ja avaa Pudasjärven siirtokuormausasemalle uuden itsepalveluasioinnin. Avajaispäivästä keskiviikosta 19.6.2024 lähtien pudasjärviset kotitalousasiakkaat voivat tuoda jätteitä IPA-asemalle mihin vuorokauden aikaan tahansa.

Kiertokaaren asiantuntijat opastavat itsepalvelun käytössä avajaisissa kello 12–17. Avajaispäivänä keskiviikkona 19. kesäkuuta asiakkaille on luvassa kahvitarjoilu sekä makkarat 100 ensimmäiselle kävijälle. 

Itsepalvelu käyttöön ennakkoilmoittautumisella

Kiertotalouspäällikkö Antero Kiljunen kertoo, että itsepalveluasiointi on helppoa. Asiakas ilmoittaa ennakkoon tuomansa jätteet ja maksaa maksullisten materiaalien jätemaksun joko Kiertokaaren verkkosivuilla tai IPA:n itsepalvelupisteellä.

Ennakkoilmoittautumisessa maksu tapahtuu joko verkkopankissa tai pankkikortilla. Itsepalvelupisteellä kuorman maksu onnistuu kaikilla tavallisilla pankkikorteilla.

Samalla asiakas ilmoittaa autonsa rekisteritunnuksen. Kun asiakas saapuu IPA:lle, puomin yhteydessä oleva kamera tunnistaa automaattisesti rekisteritunnuksen, minkä jälkeen puomi alueelle avautuu.

Asiakkaat voivat edelleen valita myös henkilökohtaisen asioinnin asiakaspalveluaikoina, eikä palveluaikoja supisteta nykyisestä. 

“Itsepalveluasiointia voi kuitenkin käyttää myös palveluaikoina: asiakas valitsee aseman sisääntuloalueella joko palvelukaistan tai itsepalvelukaistan”, Kiljunen lisää.

Ennakkoilmoittautuminen tehdään verkkosivuosoitteessa https://itsepalvelu.kiertokaari.fi. Sivusto tulee käyttöön 19.6.2024 mennessä.

Asiakkaiden tulee muistaa valita ennakkoilmoittautumissivulla oikea jäteasema, Pudasjärven IPA. Samalla sivustolla voi tehdä ennakkoilmoittautumisen myös Hartaanselän asuntomessualueen rakentajien käytössä olevalle jäteasemalle.

Hyvät kokemukset muualta Suomesta

Kiertokaari pyrkii strategiansa mukaisesti parantamaan jatkuvasti asiakkaiden palvelukokemusta, ja uudistus on osa tätä tavoitetta.

”Muualla Suomessa on jo useita itsepalveluperiaatteella toimivia jäte- tai lajitteluasemia. Muualta saadut kokemukset osoittavat, että itsepalvelu on suosittua. Se tasaa ruuhkahuippuja, koska asiakaskäynnit jakaantuvat koko viikon ajalle”, Kiljunen kertoo.

Pudasjärvi on valikoitunut itsepalveluasioinnin pilottikohteeksi siksi, että siirtokuormausasema on kooltaan sopiva paikka kokeilulle. Lisäksi Pudasjärvellä käytössä oleva jätehuollon perusmaksu antaa hyvän mahdollisuuden kehittää jätehuoltopalveluja.

Lähivuosina myös muille jäteasemille

Pudasjärvellä on siirtokuormausaseman eli IPA:n lisäksi myös jäteasema Ekolanssi, jonne voi viedä maksutta kierrätettäviä jätteitä. Siellä itsepalveluasiointi ei ole toistaiseksi käytössä.

”Suunnitelmissa kuitenkin on, että itsepalvelumallia laajennetaan lähivuosina myös muille toimipisteille Pudasjärven IPA:n kokeilusta saatujen kokemusten perusteella”, Kiljunen avaa.

Kiertokaarella on omat pienjäteasemat Hailuodossa, Iissä, Kempeleessä, Lumijoella, Pudasjärvellä, Siikajoella ja Simossa. Raahessa jäteaseman toiminta on kaupungin vastuulla.

Oulussa sijaitsee Kiertokaaren suurin jäteasema, Ruskon jätekeskus.

Lisätietoja

Kiertotalouspäällikkö Antero Kiljunen
etunimi.sukunimi@kiertokaari.fi
p. 050 316 6889