Syötteen asukkaat voivat liittyä biojätekeräykseen  

5.2.2024

Kiertokaari on aloittanut biojätteen keräyksen Syötteen alueella Pudasjärvellä. Kannustamme Syötteen alueen asukkaita ja vapaa-ajan asunnon omistajia liittymään biojätepalveluun. Lajittelemalla säästät jätehuoltokuluissa ja takaat biojätteelle kannattavan hyödyntämisreitin.

Palvelu on saatavilla biojätteen keräysalueilla eli Iso- ja Pikku-Syötteellä sekä Pudasjärveltä Syötteelle menevän reitin varrella. Voit tilata biojätepalvelun asiakaspalvelustamme: toimisto(at)kiertokaari.fi tai p. 08 5584 0020 ma-pe 8-15.

Biojätteen lajittelusta hyötyvät sekä ympäristö että kukkaro 

Kaikki Syötteen alueelta kerätyt biojätteet pääsevät hyötykäyttöön. Biojäte on arvokasta raaka-ainetta. Biokaasun valmistuksessa hyödynnetään biojätteestä saatavaa energiaa. Se toimii lämpö- ja sähköenergiana teollisuudessa ja liikennepolttoaineena ajoneuvoissa. Lisäksi biojätteen mädätysjäännös voidaan hyödyntää lannoitteena.

Biojätteen lajittelu ei ainoastaan hyödytä ympäristöä, vaan myös kukkaroa. Biojätettä lajittelemalla asukas säästää jätehuoltokuluissa. Lajittelun ansiosta sekajäteastiaa tarvitsee tyhjentää harvemmin.

Lue biojätteen lajitteluohje.

Yksityisasiakkaiden jäteastioiden tyhjennyshinnat voit tarkistaa täältä. Yritysasiakkaiden hintaa voit tiedustella asiakaspalvelustamme.

Lisätietoja

Kiertokaaren asiakaspalvelu
toimisto(at)kiertokaari.fi
p. 08 5584 0020 ma-pe klo 8-15