Taimen vaihtoa ja taidetta Likellä 17.8.2023 – tule mukaan tapahtumapäivään!

10.8.2023

Kesän aikana Kierrätyskeskus Liken asiakkaat pääsivät maalaamaan ylijäämäpuusta valmistettuja puuelementtejä, jotka tulevat osaksi Liken yhteisötaideteosta. Osa palikoista on kiinnitetty paikoilleen ja loput kiinnitetään tulevien viikkojen aikana.

Kiertokaari järjestää maksuttoman taimenvaihto- ja yhteisötaidetapahtuman torstaina 17. elokuuta kello 13–18 Limingantullin Kierrätyskeskus Likellä (Jääsalontie 16-18, Oulu). Liken tavoitteena on tarjota hyvän kierrätystavaran lisäksi elämyksiä erilaisten kierrätysteemaisten tapahtumien ja tempausten muodossa.

Huhtikuussa avattu Limingantullin Kierrätyskeskus Likke on ollut seudun asukkaille tervetullut tuulahdus alueen kirpputorivalikoimaan. Liken toiminnoista vastaava työnjohtaja Mika Inkala arvioi, että asiakkaita on käynyt kesäaikana päivittäin lähes kolmesataa.

“Haluamme, että jokaisella olisi mahdollisuus asioida Likellä. Siksi olemme halunneet panostaa esimerkiksi myymälän esteettömyyteen sekä laajaan palveluvalikoimaan”, Inkala summaa.

Kierrätyskeskuksen palveluvalikoimaan kuuluu esimerkiksi maksuton liikuntavälinelainaamo, poistotekstiilin keräys sekä tietoturvapaperin vastaanotto. Uutuutena asiakkaat voivat myös ostaa kunnostettua sähköelektroniikkaa Likeltä.

Kierrätyshenkinen yhteisötaideteos koristaa Liken myymälää

Inkala kertoo, että Likke haluaa tarjota hyvän kierrätystavaran lisäksi myös elämyksiä erilaisten tapahtumien kautta. Kesän aikana Likellä järjestettiin esimerkiksi yhteisötaidetyöpajoja, joissa asiakkaat maalasivat kierrätyspuusta valmistettuja puuelementtejä myymälän yhteisötaideteosta varten.

Installaatio koristaa nyt Liken myymälän sisääntuloaulaa, ja sitä täydennetään uusilla palasilla. Sisustusarkkitehtitoimisto Sisu Interiorin suunnitteleman yhteisötaideteoksen ideana on, että teosta voidaan jatkaa maalaamalla ja lisäämällä uusia palikoita teokseen.

Maksuttomassa tapahtumapäivässä vaihdetaan taimia sekä tehdään taidetta  

Kiertokaari järjestää Likellä toistamiseen torstaina 18. elokuuta kierrätyshenkisen maksuttoman tapahtumapäivän. Tapahtumapäivänä Likellä järjestetään taidetyöpaja sekä kasvien vaihtotapahtuma.

Taidetyöpajassa jatketaan Liken myymälään rakennettua yhteisötaideteosta puumerkkejä maalaamalla. Värikkäässä installaatiossa on tällä hetkellä yli 600 asiakkaiden maalaamaa puumerkkiä.

Kasvit vaihtoon –taimenvaihtotapahtumassa taimia ja kasveja vaihdetaan asiakkaiden kesken maksutta. Kasvin voi tuoda paikalle nimellä varustettuna, mutta osallistuminen ei edellytä oman kasvin tuomista. Teemaan sopivasti asiakkaat voivat myös lahjoittaa Likelle itselle tarpeettomia hyväkuntoisia puutarhavälineitä. 

Ilmaisten kasvien lisäksi asiakkailla on mahdollista ostaa tapahtumassa edulliseen hintaan paikallisen Oulun hävikkikukkakaupan hävikkikukista tehtyjä kukkakimppuja ja muita oheistuotteita. 

Tapahtumapäivä on maksuton ja kaikille avoin.

Kierrätyskeskuksen toiminnan perustana ovat ihmisten lahjoitukset ja asiakkaiden toiveet. Inkala toivoo, että asiakkaat kertoisivat rohkeasti palautteita sekä ideoita. Ehdotukset voi kertoa suoraan henkilökunnalle, soittamalla myymälään tai sähköpostitse.

Palautteet ja kehitysehdotukset

Liken aukioloaikoina 040 537 8892

palaute(at)kiertokaari.fi