Tuo kiuaskivet maksutta keräykseen

25.2.2022

Suomi on saunojen maa, ja siksi kiuaskivien hävittäminen aiheuttaa meillä usein päänvaivaa. Mihin käytetyt kivet ja rapautunut muju ja pöly kuuluvat?

Kiertokaari valjastaa käytetyt kiuaskivet hyötykäyttöön: rakennamme kivistä aidan jätekeskukseen. Voit tuoda kiuaskivet maksuttomaan keräykseen tiistaista 1.3.2022 alkaen jäteasemille ja Oulussa Ruskon jätekeskuksen Oivapisteelle. Keräykseen käyvät kaikki kiukaalla käytetyt kivet: sekä keraamiset että luonnonkivet.

Rapautuneen kiviaineksen ja pölyn voi laittaa kotona suljetussa pussissa polttokelpoiseen jätteeseen, samoin kuin kiukaasta poistetun jäähtyneen tuhkan.

Usein vain huonokuntoisten kivien vaihto riittää

Kiertokaaren erityisasiantuntija Mari Juntunen muistuttaa, ettei kaikkia kiuaskiviä aina tarvitse vaihtaa kerralla. Usein riittää, että vain osa huonokuntoisista kivistä vaihdetaan uudelleenladonnan ja puhdistuksen yhteydessä. Jokaisella saunojalla on kuitenkin oma tapansa huoltaa kiuasta.

Kiuaskivien keräyspaikat

Kiuaskivien keräykseen laitetaan vain kivet, ei pusseja tai muita pakkauksia. Kiviä otetaan vastaan asemien aukioloaikoina.

Uusia tempauksia tulossa, seuraa viestintäämme!

Kiuaskivien keräys on osa Kiertokaaren Mainiota kierrätysvuotta. Sen aikana testaamme erilaisten materiaalien talteenottoa toimipisteissämme. Uusia tempauksia on tulossa vuoden mittaan, joten seuraa viestintäämme.

Lisätietoja

Kiertokaaren erityisasiantuntija Mari Juntunen

mari.juntunen(at)kiertokaari.fi

p. 044 703 3977