Vaaralliset jätteet talteen Raksilassa

15.10.2021

vaarallinen jäte kuvituskuva kanisterista

Onko sinulla kaapin perällä puolityhjiä hiuslakkapulloja, maalipurkkeja tai vanhoja kynsilakkoja?

Tulemme keräämään asumisessa syntyvää vaarallista jätettä Ouluun Raksilan asukasyhdistyksen järjestämään siivouspäivään tiistaina 19.10. kello 17–18. Keräysauto saapuu Raksilaan Puistikkokadun, Puutarhakadun ja Karjakadun rajaamalle alueelle. Huomaathan, että voit tuoda paikalle vain kotien vaarallista jätettä. Emme ota vastaan sähkölaitteita tai metalliromua.

Vaarallista jätettä ovat esimerkiksi maalit, auton akut, liuottimet, paristot, jäteöljy, öljynsuodattimet, kynsilakat ja hajuvedet. Vaarallisen jätteen keräykseen kuuluvat myös ponnekaasupullot, joissa on vielä aerosolia jäljellä.

Vaarallisen jätteen ilmaiselle vastaanotolle on määritelty maksimimäärät. Ne määräytyvät astian tilavuuden mukaan, vaikka astia ei olisi täynnä. Samat ilmaistuontirajat ovat voimassa myös Raksilan siivouspäivän keräyksessä.

Yleisimpien kodin vaarallisten jätteiden ilmaistuontirajat:

  • maali, lakka, aerosolit: yhteensä 30 litraa
  • liuotin, bensiini ja polttoöljy: yhteensä 10 litraa
  • öljynsuodatin: 3 kappaletta
  • jäteöljy: 30 litraa
  • jarru- ja jäähdytinnesteet: yhteensä 10 litraa

Vaarallisen jätteen keräysauto Sinun kulmillesi?

Voit pyytää vaarallisen jätteen keräysautoa asuinalueellesi osoitteessa vaarallinen.jate@kiertokaari.fi tai soittamalla asiakaspalveluumme p. 08 5584 0020 (ma–pe klo 8–16).

Kun asuinalueeltasi on vähintään 10 pyyntöä, auto tulee keskeiselle paikalle tiettynä päivänä pariksi tunniksi. Saat henkilökohtaisesti ilmoituksen auton tulosta, ja ilmoitamme autosta myös julkisesti.

Lisäksi tarjoamme vaarallisen jätteen noutopalvelua yrityksille. Tarkemmat ohjeet noutopalvelusta löydät täältä.

Kysy lisätietoja yhteyshenkilöltämme: