Alkuperäinen aikataulu tavoitteena hyötyjätteiden kuljetusten aloituksessa

20.6.2023

 Jätelainsäädännön uudistumisen myötä biojätteiden ja pakkausjätteiden kuljetukset siirtyvät kunnan vastuulle 1.7.2023 alkaen. 

Kuntien omistama jätehuoltoyhtiö Kiertokaari Oy alkaa huolehtia biojätteen sekä kartonki-, lasi-, metalli- ja muovipakkausten kuljetuksista omistajakunnistaan Hailuodossa, Iissä, Kempeleessä, Oulussa, Raahessa ja Siikajoella. Pudasjärvellä Kiertokaari huolehtii jo kaikista jätekuljetuksista. 

Ensimmäisenä kuljetusurakat alkavat Raahessa ja Siikajoella heinäkuun alussa. Loput urakat alkavat 4.9.2023. 

Väliaikaisista sopimuksista neuvotellaan 

Kiertokaari kilpailutti alueiden kuljetusurakat maalis–huhtikuussa 2023. Kiertokaaren hallitus teki hankintapäätöksen kuljetuksista 19.4.2023. Päätöksestä ovat valittaneet markkinaoikeuteen kaksi kuljetusyritystä, jotka eivät olleet kilpailutuksen voittaneiden yritysten joukossa. Markkinaoikeudelta ei ole vielä saatu lopullista ratkaisua valitukseen.  

Kiertokaaren tavoitteena on pitäytyä alkuperäisessä kuljetusurakoiden alkamisaikataulussa valituksesta huolimatta. Yhtiö selvittää mahdollisuutta ostaa kuljetukset väliaikaisena hankintana määräajaksi samoilta yrityksiltä, jotka voittivat kilpailutuksen. Tämä on hankintalain mukaan mahdollista. 

“Haluamme edelleen rakentaa toimivaa yhteistyötä myös paikallisten yritysten kanssa”, kertoo Kiertokaaren toimitusjohtaja Sami Hirvonen

Kiertokaarella on lakisääteinen tehtävä hoitaa bio- ja pakkausjätteiden tyhjennys lain antaman aikataulun puitteissa. Yhtiö huolehtii, että bio- ja pakkausjäteastiat eivät jää sen omistajakunnissa tyhjentämättä lakimuutoksen astuessa voimaan. 

Lue lisää: Bio- ja pakkausjätteiden kuljetusurakat viidelle eri aliurakoitsijalle – Kiertokaari 

Lisätietoja

Toimitusjohtaja Sami Hirvonen
p. 040 703 4776
etunimi.sukunimi@kiertokaari.fi