Jätehuoltopalvelut Raahessa

Raahe on Kiertokaaren omistajakunta, mutta Raahen kaupunki hoitaa itse jäteasemapalvelut.

Lue lisää Raahen jäteasemapalveluista Raahen kaupungin sivuilta:


Tee jätesopimus

Kaikilla pientaloasukkailla, taloyhtiöllä ja vapaa-ajan asunnoilla pitää olla voimassa jätesopimus. Lue taloyhtiön jätehuollosta täältä.

Sekajäte (polttokelpoinen jäte)

Raahessa on käytössä kiinteistön haltijan järjestämä jätteenkuljetus sekajätteessä. Tee jätesopimus sekajätteestä valitsemasi jätteenkuljetusyrityksen kanssa.

Biojäte ja pakkausjätteet

Biojätteen sekä pakkausjätteiden eli kartonki-, lasi- ja muovipakkausten sekä pienmetallin kuljetus kiinteistöiltä on siirtynyt kunnan järjestettäväksi jätelain nojalla. Kuljetukset ovat siirtyneet Raahessa Kiertokaaren vastuulle heinäkuussa 2023.

Voit kysyä lisätietoja kuljetusjärjestelmän muutoksesta asiakaspalvelustamme toimisto(at)kiertokaari.fi tai p. 08 5584 0020 ma–pe klo 8–15.

Liity Kiertokaaren hyötyjätekeräykseen

Pientaloasukas, jos sinulla on biojätteen, metalli-, kartonki-, lasi- tai muovipakkausten keräysastia kiinteistölläsi, ilmoita siitä Kiertokaarelle.

Ilmoitus tehdään ensisijaisesti Webropol-lomakkeella. Lomakkeet eivät ole EU-saavutettavuusdirektiivin mukaisia. Voit vaihtoehtoisesti olla yhteydessä asiakaspalveluumme, p. 08 5584 0020 ma–pe klo 8–15.

Samoilla lomakkeilla voit myös liittyä uutena asiakkaana Kiertokaaren hyötyjätekeräykseen.

Hinnat

Tarkastele bio- ja pakkausjätteiden tyhjennyshinnastoa täältä.

Biojätteen lajitteluvelvollisuus taajamassa

Biojätteen lajittelu on tullut pakolliseksi 1.9.2023 alkaen Raahen keskustaajamassa myös pientaloissa, 1-3 huoneiston kiinteistöillä. Omakotitaloasukkaiden on tilattava biojätteelle oma tai naapurien kanssa yhteinen keräysastia tai vaihtoehtoisesti kompostoitava biojäte. 19.7.2024 alkaen velvoite laajenee tietyille reuna-alueille, katso kartta Raahen kaupungin sivuilta.

Kompostoinnista tehdään ilmoitus kiinteistön sijaintikunnan jätehuoltoviranomaiselle. (Linkki avaa Raahen kaupungin sivun)

Pakkausjätteiden keräys omakotitalokiinteistöllä ei ole pakollista.

Lajitteluvelvoitteet

Jätehuoltomääräysten mukaiset lajitteluvelvoitteet

Sekajäte eli polttokelpoinen jäte kaikilla kiinteistöillä
Biojäte 4 huoneistoa tai enemmän. 1.9.2023 alkaen biojäte kerättävä Raahen keskustaajamasta myös tätä pienemmiltä kiinteistöiltä (1-3 huoneistoa, koskee myös pientaloja). 19.7.2024 alkaen velvoite laajenee tietyille reuna-alueille, katso kartta Raahen kaupungin sivuilta.
Paperi aina
Kartonki 4 huoneistoa tai enemmän
Lasi 4 huoneistoa tai enemmän
Metalli 4 huoneistoa tai enemmän
Muovi 4 huoneistoa tai enemmän 1.7.2023 alkaen

Kysy lisää

  • Biojätteen ja pakkausjätteiden kuljetukset: p. 08 5584 0020 ma–pe 8–15, toimisto(at)kiertokaari.fi
  • Lajitteluneuvonta: p. 08 5584 0010 ma–pe 8–16, neuvonta(at)kiertokaari.fi