Ekolanssilla kahviteltiin tyytyväisin mielin

30.9.2021

Maija Jaakola ja Tuula ja Reijo Pikkuaho ovat tyytyväisiä Pudasjärven jätehuoltopalveluihin.

”Kyllä tämä on vaan hyvä ja tarpeellinen paikka.” Nämä sanat kuuluivat monesta suusta tiistaina 21. syyskuuta, kun jäteasema Ekolanssilla vietettiin syntymäpäiviä. Kiertokaaren viisivuotisen toiminnan kunniaksi jäteasemalla sai hörpätä Pudasjärven Marttojen keittämät kahvit pullapitkon kera.

Paikalla kävi tasaiseen tahtiin väkeä, ja suurimmalla osalla oli jotakin tuotavaa – oikea osoite löytyi niin palaneelle led-lampulle kuin rikkinäiselle astianpesukoneellekin.

Tavarat opasti oikeisiin paikkoihin Tiina Mustonen, joka on työskennellyt Oulun 4H-yhdistyksen kautta jäteasemalla reilun vuoden ajan. Mustosen mukaan jäteasemalle tuodaan määrällisesti eniten pieniä sähkölaitteita.

Myös Kiertokaaren erityisasiantuntija Mari Juntunen ja käyttöpäällikkö Markku Heinonen vastailivat illan aikana kävijöiden kysymyksiin.

Jätepalvelut kohdallaan

Reijo ja Tuula Pikkuaho kurvasivat paikalle tällä kertaa ihan vain kahvin houkuttamana. Tavallisesti he piipahtavat Ekolanssilla tuomassa kierrätettävää tavaraa säännöllisesti, mutta nyt heillä ei ollut kuormaa mukana.

”Käymme aina, kun tuotavaa kertyy, emme kerää tavaraa nurkkiin. Tämä on kyllä hirveän välttämätön palvelu”, Pikkuahot luonnehtivat.

Pikkuahojen kanssa paikalle saapunut Maija Jaakola ei omista autoa, joten hän käy asemalla harvemmin. Onneksi ystäväpariskunnan kyydissä pääsee tarpeen mukaan asioimaan sekä Ekolanssilla että Pudasjärven siirtokuormausasemalla, jossa on muun muassa maksullisen sekajätteen vastaanotto.

Petäjäkankaalla asuvat Pikkuahot kiittelevät paikkakunnan jätepalvelujen olevan kohdallaan. Moittimisen aihetta ei löydy.

Voit lukea täältä lisätietoa Pudasjärven jäteasemapalveluista.