Ilmoita biojätekeräykseen liittymisestä viimeistään 10.5.2024

4.4.2024

Kiertokaari pyytää pientaloasukkaita Hailuodossa, Iissä, Kempeleessä, Lumijoella, Oulussa ja Pudasjärvellä ilmoittamaan viimeistään 10.5.2024, aikooko kiinteistö liittyä biojätteen erilliskeräykseen.

Biojätteen lajitteluvelvoite laajenee pien- ja omakotitaloihin Kiertokaaren omistajakunnissa heinäkuussa. Biojäte pitää lajitella taajamissa sijaitsevilla 1–3 huoneiston kiinteistöillä viimeistään 19.7.2024.

Biojätteen lajitteluun on kaksi vaihtoehtoa. Voit tilata biojätteelle erilliskeräyksen tai voit kompostoida biojätteen.

Kiertokaari vastaa biojäteastian tyhjentämisestä

Biojätteen keräyksestä asuinkiinteistöiltä taajama-alueilla vastaa Kiertokaari sen omistajakunnissa (Hailuoto, Ii, Kempele, Lumijoki, Oulu, Pudasjärvi, Raahe ja Siikajoki). Voit tehdä liittymisilmoituksen jo nyt ja halutessasi aloittaa lajittelun vasta heinäkuussa.

Ilmoita liittymisestä biojätekeräykseen meille joko täyttämällä sähköisen lomakkeen tai soittamalla asiakaspalveluun p. 08 5584 0020 ma–pe kello 8–16. Osallistut samalla myös arvontaan: arvomme maalis-kesäkuussa ilmaisen biojätepalvelun vuoden ajaksi yhdelle asiakkaalle.

Lue lisää biojätepalvelun arvonnasta kampanjasivultamme.

Kompostointi tai erilliskeräys

Erilliskeräys tarkoittaa, että sinulla on joko oma tai naapuruston kanssa yhteinen biojäteastia, jonka Kiertokaaren kuljetuskumppanina toimiva jätehuoltoyritys käy tyhjentämässä.

Kompostoinnissa sinulla on oma tai naapurien kanssa yhteinen kompostori, josta saat ravinteikasta multaa omaan puutarhaasi. Tee kompostoinnista aina kompostointi-ilmoitus kiinteistön sijaintikunnan jätehuoltoviranomaiselle.

Lue lisää omakoti- ja pientalojen biojätteen keräyksestä kampanjasivultamme.

Kiertokaaren asiakaspalvelu auttaa

Kiertokaaren omistajakunnissa asiakkaat tekevät kaikki uudet sopimukset biojäteastian tyhjennyksistä Kiertokaaren kanssa. Vastaamme biojätteen keräilystä omistajakuntiemme asuinkiinteistöiltä taajama-alueilla. Hoidamme keskitetysti biojätepalvelun asiakaspalvelun, ja toimitamme asiakkaalle myös biojäteastian, jos asiakas haluaa.

Hoidamme myös näiden jätekuljetusten laskutuksen. Hinnat ovat julkisia, jätehuoltoviranomaisen vahvistamia taksoja. Lue lisää hinnoista.

Kuntalainen tai taloyhtiö ei voi enää tehdä sopimusta biojäteastian tyhjennyksestä suoraan jätekuljetusyrityksen kanssa. Sama kuljetusvastuu koskee kartonki-, lasi- ja muovipakkauksia sekä pienmetallia.

Sekajäteastian tyhjennyksiin ei tule muutoksia.

Lisätietoja

Kiertokaaren biojätekampanjasivu: kiertokaari.fi/voima

Kiertokaaren asiakaspalvelu: toimisto(at)kiertokaari.fi tai p. 08 5584 0020 ark. kello 8–16

Mediayhteydenotot: Logistiikkapäällikkö Veli-Pekka Pyörälä, etunimi.sukunimi@kiertokaari.fi, p. 044 703 3974