Käsitellyn puun erillisvastaanotto alkaa Ruskon jätekeskuksessa

28.6.2022

Kiertokaari aloittaa käsitellyn puun erillisvastaanoton Ruskon jätekeskuksessa 1.7.2022 lähtien. Käsitelty puu otetaan maksullisena vastaan kierrätyspiha Kirsillä (50 euroa/tonni + alv, minimimaksu 10 euroa). Ilmoittaudu vaa’alla sijaitsevalla kaiutinpuhelimella kuormaa tuodessasi. Tarkistamme kuormat.

Käsitellyn puun vastaanottoon voit tuoda:

  • maalattua, lakattua, vahattua tai petsattua puuta
  • lastulevyä, kovalevyä ja vaneria
  • kokopuisia huonekaluja (naulat, ruuvit, helat eivät haittaa)
  • puisia betonin valumuotteja.

Kuorman seassa ei saa olla painekyllästettyä puuta tai esimerkiksi MDF-levyä, keittiökalusteita, parkettia tai laminaattia. Muistathan, että erihintaiset jätteet tarvitsevat omat punnituksensa, jotta hinta määräytyy oikein. Älä siis tuo samalla punnituksella esimerkiksi painekyllästettyä puuta ja käsiteltyä puuta, sillä niillä on eri hinta.

Voit tuoda kolmenlaista puuta

Ruskon jätekeskuksessa on 1.7.2022 lähtien vastaanotto kolmenlaiselle puujätteelle:

  1. Käsittelemätön puu (maksuton): pienet kuormat Oivapisteelle. Isoja kuormia tuodessasi aja vaa’an kautta ja ilmoittaudu vaa’an kaiutinpuhelimella, purkupaikka neuvotaan.
  2. Käsitelty puu: Aja vaa’an kautta ja ilmoittaudu vaa’an kaiutinpuhelimella, vastaanotto kierrätyspiha Kirsillä.
  3. Painekyllästetty puu: Aja vaa’an kautta, vastaanotto kierrätyspiha Kirsillä.

Katso hintalaskurista puujätteen hinnat.

Ota yhteyttä erikoistilanteissa

Ota yhteyttä Kiertokaaren asiakaspalveluun, jos puun haitta-ainekartoituksessa on todettu korkeita haitta-ainepitoisuuksia puun pintakäsittelyaineessa (esim. lyijy tai sinkki). Saat menettelyohjeen. Puhelinneuvonta auttaa ma–pe klo 8–16 p. 08 5584 0010.