Kiertokaaren järjestämät hyötyjätteen kuljetukset alkavat Raahessa ja Siikajoella 1.7.2023

29.6.2023

Jätelainsäädännön uudistumisen myötä biojätteiden ja pakkausjätteiden kuljetukset siirtyvät kunnan vastuulle. Kuntien omistama jätehuoltoyhtiö Kiertokaari Oy alkaa huolehtia taloyhtiöiden biojätteen sekä kartonki-, lasi-, metalli- ja muovipakkausten kuljetuksista Raahessa ja Siikajoella 1.7.2023 alkaen.

Bio- ja pakkausjätteiden kuljetusurakoitsijana Raahessa toimii L&T Ympäristöpalvelut Oy ja Siikajoella Kempeleen Jätekuljetus Ky. Kiertokaari hoitaa heinäkuun alusta keskitetysti kuljetuksia koskevan laskutuksen, astiapalvelun ja asiakaspalvelun.

Sekajätteen ja paperin kuljetukset säilyvät ennallaan.

Muutos tapahtuu automaattisesti

Jos taloyhtiön jätteenkuljetuksia koskevat tiedot ovat jätehuoltoviranomaisen rekisterissä oikein, ei taloyhtiön tarvitse kuljetusten siirtymävaiheessa tehdä mitään. Tiedot kuljetuksista siirtyvät jätehuoltoviranomaisen kautta automaattisesti Kiertokaarelle. Siten vaihdoksen tulisi tapahtua kitkattomasti.

Isännöitsijät voivat kuitenkin tarkistaa Kiertokaarelta kuljetuksia koskevat tiedot jo etukäteen sähköisessä asioinnissa. Lue lisää isännöitsijöiden sähköisestä asioinnista. Siirtymävaiheessa viivästykset jäteastioiden tyhjennyksissä ovat mahdollisia.

Pientaloasukas, onko sinulla biojätteen tai pakkausjätteen keräysastia? Voit lukea toimintaohjeet täältä.

Urakoitsijoiden kanssa väliaikaiset sopimukset

Kiertokaari kilpailutti alueiden kuljetusurakat maalis–huhtikuussa 2023. Kiertokaaren hallitus teki hankintapäätöksen kuljetuksista 19.4.2023.

Päätöksestä on valitettu markkinaoikeuteen. Valitukseen ei ole vielä saatu lopullista ratkaisua.

Kiertokaari on solminut väliaikaiset ja määräaikaiset hankintasopimukset niiden kuljetusyritysten kanssa, jotka ovat alun perin voittaneet urakat kilpailutuksessa. Tämä on hankintalain mukaan mahdollista.

Sopimukset ovat voimassa vähintään siihen asti, että markkinaoikeudelta saadaan ratkaisu alkuperäistä hankintapäätöstä koskevaan valitukseen.

Lue lisää: Bio- ja pakkausjätteiden kuljetusurakat viidelle eri aliurakoitsijalle – Kiertokaari

Lisätietoja:

Kiertokaaren asiakaspalvelu

toimisto(at)kiertokaari.fi

p. 08 5584 0020 ma–pe 8–15

Lisätietoja medialle:

Logistiikkapäällikkö Veli-Pekka Pyörälä

etunimi.sukunimi(at)kiertokaari.fi

p.  044 703 3974