Kiertokaari kilpailuttaa hyötyjätekuljetukset uudelleen

29.1.2024

Kuntien omistama jätehuoltoyhtiö Kiertokaari Oy käynnistää uudelleen bio- ja pakkausjätteiden kilpailutuksen.

Tavoitteena on, että kilpailutusprosessi käydään läpi vuoden 2024 loppuun mennessä ja uudet jätekuljetusurakat alkavat vuoden 2025 alkupuolella. Kaikki 11 aiemmin kilpailutettua urakka-aluetta kilpailutetaan uudelleen. Lisäksi samassa yhteydessä kilpailutetaan Kempeleen kunnan palvelukohteet sekä mahdollisesti Oulun kaupungin palvelukohteet. Oulun kohteiden urakka-aika päättyy vuonna 2026.

Markkinaoikeus antoi 17.1.2024 päätöksen, jonka mukaan Kiertokaaren hallituksen huhtikuussa 2023 tekemä jätekuljetusten hankintapäätös on ollut tietyiltä osin virheellinen. Yhtiö ei hae päätökseen valituslupaa.

Markkinavuoropuhelut käynnistyvät

Kiertokaaren logistiikkapäällikkö Veli-Pekka Pyörälä kertoo, että kilpailutusprosessi käynnistyy markkinavuoropuheluilla kuljetusyritysten kanssa. Ensimmäinen infotyyppinen markkinavuoropuhelu kilpailutuksen aikataulusta järjestetään tiistaina 27.2.2024, ja siihen tulee ilmoittautua ennakkoon. Lue lisää ensimmäisestä markkinavuoropuhelusta.

Pyörälä toteaa, että nyt huolehditaan tarkasti, että hankintapyyntöön ei jää epäselvyyksiä.

”Siinä auttaa, että meillä on nyt käytettävissä urakka-alueista huomattavasti enemmän tietoa kuin ennen aikaisempaa kilpailutusta.”

Väliaikaiset sopimukset vielä voimassa

Biojätteen sekä kartonki-, lasi-, metalli- ja muovipakkausten kuljetukset taajamien asuinkiinteistöissä ovat siirtyneet kunnan vastuulle jätelain muutoksen myötä.

Kiertokaaren omistajakunnissa Hailuodossa, Iissä, Kempeleessä, Lumijoella, Oulussa, Siikajoella ja Raahessa tämä tarkoittaa, että Kiertokaari vastaa näiden jätteiden keräyksestä kiinteistöltä sekä hyötyjätepalvelun laskutuksesta.

Lakiin perustuva siirtymä on tapahtunut porrastetusti heinäkuusta 2023 alkaen. Kiertokaari hoitaa kuljetukset väliaikaisilla sopimuksilla kuljetusyritysten kanssa siihen saakka, kunnes uusi hankintapäätös kuljetusurakoista on tehty.

Kilpailutus ei koske Pudasjärveä, jossa Kiertokaari on hoitanut vuodesta 2017 alkaen koko jätehuollon palveluketjun, myös sekajätteen kuljetuksen.

Lisätietoja

Logistiikkapäällikkö Veli-Pekka Pyörälä

p. 044 703 3974