Kodin vaaralliset jätteet keräysautoon Raksilassa

12.10.2023

Raksilan kulmilla Oulussa asuva, tuo kaapin perälle jääneet vaaralliset jätteet maksutta Kiertokaaren keräysautoon. Keräysauto saapuu Raksilan asukasyhdistyksen sadonkorjuutapahtumaan ti 17.10.2023 kello 16-17.

Voit tuoda autoon esimerkiksi maali- ja öljyastiat, akut, aerosolit ja kemikaalit. Huomaathan, että voit tuoda paikalle vain kotien vaarallista jätettä. Emme ota vastaan sähkölaitteita tai metalliromua.

Vaarallista jätettä ovat esimerkiksi maalit, auton akut, liuottimet, paristot, jäteöljy, öljynsuodattimet, kynsilakat ja hajuvedet. Vaarallisen jätteen keräykseen kuuluvat myös ponnekaasupullot, joissa on vielä aerosolia jäljellä.

Vaarallisen jätteen vastaanotolle on määritelty kertatuontirajat. Ne määräytyvät astian tilavuuden mukaan, vaikka astia ei olisi täynnä. Samat kertatuontirajat ovat voimassa myös Raksilan siivouspäivän keräyksessä.

Yleisimpien kodin vaarallisten jätteiden kertatuontirajat:

  • maali, lakka, aerosolit: yhteensä 30 litraa
  • liuotin, bensiini ja polttoöljy: yhteensä 10 litraa
  • öljynsuodatin: 3 kappaletta
  • jäteöljy: 30 litraa
  • jarru- ja jäähdytinnesteet: yhteensä 10 litraa

Vaarallisen jätteen keräysauto Sinun kulmillesi?

Voit pyytää vaarallisen jätteen keräysautoa asuinalueellesi osoitteessa vaarallinen.jate(at)kiertokaari.fi tai soittamalla lajitteluneuvonnan asiakaspalvelunumeroon p. 08 5584 0020 (ma–pe klo 8–16).

Kun asuinalueeltasi on vähintään 10 pyyntöä, auto tulee keskeiselle paikalle tiettynä päivänä pariksi tunniksi. Saat henkilökohtaisesti ilmoituksen auton tulosta, ja ilmoitamme autosta myös julkisesti.

Lisäksi tarjoamme vaarallisen jätteen noutopalvelua yrityksille. Tarkemmat ohjeet vaarallisen jätteen noutopalvelusta löydät täältä.