Liikennebiokaasun toimitusvarmuus paranee

12.4.2024

Uusi paineenalennusjärjestelmä parantaa biokaasun saantia Ruskon tankkausasemalla.

Ruskon tankkausasemalle asennetaan tulevan viikon maanantaina 15.4.2024 uusi paineenalennusjärjestelmä. Sen avulla asiakkaiden tankkaaman liikennebiokaasun saatavuus paranee myös erilaisissa häiriötilanteissa.

Asiakkaiden on hyvä huomioida asennustöiden vaikutukset tankkausasemalla asiointiin. Maanantaina 15.4.2024 paineenalennusyksikköä asennetaan paikoilleen kello 6–9 välisenä aikana, jolloin toinen puoli tankkausasemasta on kokonaan pois käytöstä. Suosittelemme, että tankkausasemalla asioidaan toisena ajankohtana ruuhkien välttämiseksi.

Kaasun saatavuus vakaampaa

Paineenalennusyksikkö toimii varapolttoainejärjestelmänä, jolla taataan liikennebiokaasun saatavuus häiriötilanteiden aikana.

Ruskon tankkausasemalle biokaasua toimittava Gasum Oy aloittaa Ruskon jätekeskuksessa sijaitsevan biokaasulaitoksen laajennuksen toukokuussa. Se aiheuttaa noin kuukauden kestävän katkoksen Gasumin biokaasun jakeluun. Varapolttoainejärjestelmän hankinta oli aiheellista, jotta biokaasua olisi saatavilla asiakkaille myös tämän toimituskatkoksen aikana.

Kiertokaaren tekninen johtaja Jari Kangasniemi korostaa, että varajärjestelmän ansiosta Gasumin toimituskatkos ei vaikuta tankkausaseman biokaasun saatavuuteen toukokuussa. Biokaasu tuodaan suoraan konteissa tankkausasemalle.

Paineenalennusjärjestelmä tulee käyttöön viimeistään toukokuun alussa.

Tankkaamaan aamuisin tai iltaisin

Ruskon biokaasun tankkausasemalla kannattaa asioida aamuisin tai iltaisin. Puolenpäivän aikaan sekä noin kello 15–16 välillä tankkausasemalla on yleensä suurimmat ruuhkat, ja silloin tankkauspaineet voivat olla matalat.

Voit liittyä tankkausaseman viestilistalle, jolloin saat Ruskon tankkausaseman häiriötiedotteet tekstiviestinä. Liittymissivustolle pääset tästä.

Lisätietoja

Tekninen johtaja Jari Kangasniemi

etunimi.sukunimi@kiertokaari.fi
p. 044 703 3972