Materiaaleja kouluille

Tälle sivulle on koottu kiertotalousaiheisia oppimateriaaleja koulujen käyttöön. Materiaalit soveltuvat Kiertokaaren toimialueen kouluille jäteneuvonta-, kiertotalous-, ja ympäristökasvatukseen. Kokoa näistä itsellesi mieluinen paketti innostavalle oppitunnille. Pdf-tiedostot eivät ole EU:n saavutettavuusdirektiivin mukaisia.

Voit myös tilata kierrätysvalmentajan koululle tai kysyä vierailua Ruskon jätekeskukseen


Alakoulut:

  • Tampereen yliopiston kurssilla luotu tehtäväpaketti innostaa uusiokäyttöön ja jätteen vähentämiseen konkreettisilla askarteluohjeilla ja pohdintatehtävillään. Tällä materiaalilla voit käydä luokkasi kanssa ympäristö-, uusiokäyttö- ja kierrätysteemaa läpi useammankin tunnin askartelun merkeissä tai valikoida itselle mieluisat osiot opetukseen.
  • Kierrätyksen sankarit on 3.–6. luokille sopiva digitaalinen maailma, jossa tutustutaan jätteiden lajitteluun, kierrätykseen ja jatkojalostukseen. Kesto noin 1–2 oppituntia. Materiaalin käyttöönotto on helppoa! Julkaisijana toimivat useat eri tuotteiden ja pakkausten tuottajayhteisöt.

Yläkoulut:

  • Tämä lyhyt kiertotalousaiheinen video toimii hyvin teemaan johdatteluna ennen muiden tehtävien tekemistä. Kesto 2 min. Videon tuottanut Talous ja nuoret, TAT.
  • Muut materiaalit päivityksessä.

Toinen aste:

  • Tämä lyhyt kiertotalousaiheinen video toimii hyvin teemaan johdatteluna ennen muiden tehtävien tekemistä. Kesto 2 min. Videon tuottanut Talous ja nuoret, TAT
  • Tämän materiaalin kautta voit käsitellä kiertotaloutta ja jätehuoltoa laaja-alaisesti esimerkiksi biologian, maantieteen tai yhteiskuntaopin tunnilla. Kesto 1-3*75min. Materiaali tuotettu Ilmastonmuutos lukioihin -hankkeessa.
  • Koko koulun ilmastopuu auttaa pohtimaan omia mahdollisuuksia vaikuttaa ilmastonmuutokseen. Materiaali tuotettu Ilmastonmuutos lukioihin -hankkeessa.

Englanninkieliset materiaalit:

Vinkkejä kestävään arkeen