Varaudu ruuhkiin Ruskon jätekeskuksessa – uusi talteenottopiste ja kierrätyskauppa avautuvat toukokuussa viikon välein

3.5.2022

Kiertokaaren Mainio kierrätysvuosi jatkuu toukokuussa käyttökelpoisen tavaran talteenotolla. Ruskon jätekeskuksessa Oulussa avataan maanantaina 9.5.2022 talteenottopiste, joka sijaitsee heti sisääntuloportin jälkeen oikealla.

Talteenottopisteellä Kiertokaaren henkilökunta käy läpi asiakkaiden kuormia yhteistyössä asiakkaiden kanssa. Tarkoitus on ottaa sivuun ehjää tai muuten käyttökelpoista tavaraa jälleenmyyntiä varten.

”Toiminnan avulla tahdomme muistuttaa uudelleenkäytön mahdollisuuksista ja siitä, että moni itselle tarpeeton asia voi olla jollekin toiselle vielä arvokas”, kertoo Kiertokaaren erityisasiantuntija Mari Juntunen.

Talteenottopistettä kokeillaan aluksi kesän ajan. Toiminta voi aiheuttaa ruuhkaa varsinkin puutarhajätteen tuonnin sesonkiaikana.

Varastotila asettaa rajat talteenotolle

Asiakkailta voidaan ottaa talteen jätekeskuksessa monia sellaisia asioita, joiden vastaanotosta peritään tavallisesti maksu. Tällaisia ovat esimerkiksi ehjät tiilet, levyt ja vanerit tai vaikkapa kodin käyttöesineet.

”Peruslinjauksena on, että Kiertokaari ei ota talteen pilaantumisherkkiä tai turvallisuuteen liittyviä tuotteita. Emme esimerkiksi ota vastaan pehmustettuja huonekaluja, kuten sänkyjä tai sohvia. Myös sähkölaitteet on rajattu vastaanoton ulkopuolelle”, Mari Juntunen kertoo.

Kun mietit kotona, että jokin tavara voisi olla soveltuva uudelleenkäyttöön, pakkaa se peräkärryyn niin, että se on helposti noukittavissa.

Kiertokaaren henkilökunta päättää, mitä kuormista otetaan talteen. Eteen voi tulla tilanteita, että kaikkea käyttökelpoista tavaraa ei varastotilojen rajallisuuden vuoksi voida ottaa vastaan.

On myös mahdollista, että kaikkia jätekeskukseen tulevia asiakaskuormia ei pystytä ruuhka-aikoina ohjaamaan talteenottopisteelle.

Kierrätyskauppa avautuu 16.5.

Talteenottopisteeltä poimittu tavara päätyy jälleenmyyntiin kierrätyskauppaan, joka avataan Ruskon jätekeskuksessa maanantaina 16.5.2022. Kauppa sijaitsee kassarakennuksen vieressä. Ajoreitti kaupalle on merkitty kyltein ja kaistamaalauksin.

Mainioon kauppaan siirtyy esimerkiksi polkupyörien ja ruohonleikkureiden myynti Oivapisteeltä. Kokeiluluontoinen myymälä on avoinna pääsääntöisesti jätekeskuksen aukioloaikoina, ja siellä myydään tavaraa edulliseen hintaan. Huomaathan, että avaamme kaupan maanantaina 16.5. vasta kello 10.

Jätekeskus on avoinna maanantaista perjantaihin kello 7-20 ja lauantaisin kello 8.30-15. Löydät pyhäpäivien aiheuttamat muutokset aukioloaikoihin tästä linkistä.

Muistathan viedä jätekuormasi ja kierrätettävät materiaalit ensin oikeisiin vastaanottopaikkoihin jätekeskuksessa. Asioi kaupassa vasta sen jälkeen.

Lisätietoja:

Erityisasiantuntija Mari Juntunen,

etunimi.sukunimi@kiertokaari.fi

puh. 044 703 3977