Viisinkertainen jätemaksu Pudasjärvellä

13.11.2019

Pudasjärvellä ilman jätesopimusta olevilta kiinteistöiltä laskutetaan jätehuollon perusmaksu viisinkertaisena.

Pudasjärvellä sijaitsevista kiinteistöistä yhdeksällä prosentilla ei ole jätesopimusta lainkaan. Jätelain mukaan kaikille käytössä oleville kiinteistöille ja myös vapaa-ajan asunnoille on tehtävä jätesopimus.

Pudasjärven kaupunginhallituksen päätös

Ilman jätesopimusta oleville eli järjestettyyn jätehuoltoon liittymättömille kiinteistöille on lähetetty useita kirjeitä, joissa heitä kehotetaan tekemään jätesopimus. Nyt kirjeitä ei enää lähetetä. Pudasjärven kaupunginhallitus päätti, että järjestettyyn jätteenkuljetukseen liittymättömiltä kiinteistöiltä laskutetaan vuoden 2019 jätehuollon perusmaksu viisinkertaisena.

Laskut lähetetään marraskuussa

Kiertokaari lähettää korotetut perusmaksulaskut marraskuun 2019 aikana. Vakituisessa käytössä olevan kiinteistön vuosittainen jätehuollon perusmaksu on 32,64 euroa ja korotettuna 163,20 euroa. Vastaavat summat vapaa-ajan asunnon osalta ovat 10,44 euroa ja 52,20 euroa.

Maksumuistutus ja -vaatimus lisäävät kustannuksia

Mikäli kiinteistö ei maksa korotettua perusmaksua, laskun käsittely siirtyy Kiertokaaren yhteistyökumppanille Ropo Capital Oy:lle. Ropo Capital lähettää kiinteistölle ensin maksumuistutuksen ja tarvittaessa myös maksuvaatimuksen. Yhtiö lisää laskuun omat kulunsa: henkilöasiakkaille muistutus viisi euroa, ensimmäinen vaatimus 14 euroa ja toinen vaatimus seitsemän euroa. Yritysasiakkailta Ropo Capital perii muistutuksesta 12 euroa ja määrittelee vaatimuksesta aiheutuvat kulunsa tapauskohtaisesti.

Ulosotto on mahdollinen

Maksuvaatimuksen huomioimatta jättäminen johtaa ulosottoon. Jätehuoltomaksut ovat ulosottokelpoisia. Oulun seudun ulosottovirasto myös lisää omat kulunsa laskun loppusummaan. Kaikkiin eräpäivän jälkeen maksettaviin laskuihin lisätään myös seitsemän prosentin viivästyskorko.

Näin teet  jätesopimuksen

Korotetun perusmaksun suorittaminen ei poista velvollisuutta liittää kiinteistö jätehuollon piiriin. Jätesopimuksen voi tehdä joko soittamalla numeroon 08 5584 0020 (ma-pe 8–15), lähettämällä sähköpostia osoitteeseen toimisto@kiertokaari.fi tai täyttämällä lomakkeen netissä.

Lisätietoja:

Mari Juntunen, erityisasiantuntija, Kiertokaari Oy, p. 044 703 397 ja mari.juntunen@kiertokaari.fi