Hinnasto 1.1.2024 alkaen

Jäteasemat

Kunnissa sijaitsevilla jäteasemilla kuormasta peritään kiinteä summa, koska jäteasemilla ei ole vaakoja. Jäteaseman hoitaja arvioi kuorman koon. Isosta kuormasta voi joutua maksamaan useamman kuormamaksun tai jäteaseman hoitaja voi ohjata viemään kuorman Ruskon jätekeskukseen Oulussa, jotta jäteasemalle jää tilaa myös muiden asiakkaiden jätteille.

Katso jäteasemien hinnat: Jäteasemien hinnasto

Pudasjärven siirtokuormausaseman hinnat

Ruskon jätekeskus

Oulussa Ruskon jätekeskuksessa jätteen hinta muodostuu pääosin jätelajin hinnan ja jätteen painon perusteella. Ruskon jätekeskukseen tuoduista jätteistä peritään yleisesti minimihinta. Minimihinta on 10 euroa alkaen 1.1.2024.

1.1.2024 alkaen minimihinnat ovat:

  • 5 : käsitelty puu, lasi sekä alle 15 cm betonia, tiiliä ja laattaa
  • 10 €: esim. asbesti, asfaltti, betoni, biojäte, kannot, lajittelematon rakennusjäte, lajittelematon sekajäte, lasi, lasi- ja kivivillaeriste, painekyllästetty puu, puutarhajäte, sahanpuru, seosaine sekä tietoturvapaperi
  • 40 €: kuivakäymälän kuivattu jäte
  • 22 €: muut maksulliset jätteet
  • Katso jätelajikohtaiset hinnat: Ruskon jätekeskuksen hinnasto.

Yksittäisen huonekalun kappalemaksu

Asiakkaat voivat tuoda yksittäisiä huonekaluja 5 euron kappalemaksulla (hinta sis. alv 24 %) 1.1.2024 alkaen. Huonekalu on esimerkiksi yksittäinen kirjahylly, pöytä, sohva, lipasto tai tuoli.

Edullinen kappalehinta edellyttää kuormantarkastusta. Asiakas ajaa esimerkiksi Ruskon jätekeskuksen talteenottopisteelle tai Oivapisteelle, jossa henkilökunta tarkastaa, täyttyvätkö kappalemaksun kriteerit.

Kuormantarkastuksen jälkeen henkilökunta välittää kassalle tiedon oikeasta hinnoittelusta. Asiakas tunnistetaan rekisterinumeron avulla. Samalla henkilökunta neuvoo tarvittaessa oikean purkupaikan huonekalulle.

Jätekuljetukset

Pudasjärvellä Kiertokaari hoitaa koko jätehuollon palveluketjun. Tarkastele Pudasjärven jätehuollon hintoja täällä.

Oulussa Hiukkavaaran pilottialueella sijaitsevien asuinkiinteistöjen jätehuolto on Kiertokaaren järjestämä. Tarkastele Hiukkavaaran hinnastoa täällä.

Hailuodossa, Iissä, Kempeleessä, Lumijoella, Oulussa, Pudasjärvellä, Raahessa ja Siikajoella Kiertokaari järjestää bio- ja pakkausjätteiden kuljetukset. Tarkastele tyhjennyshintoja täällä.