Pudasjärven aluekeräyspisteitä parannetaan

30.6.2020

Pudasjärvellä aluekeräyspiste on hyvä vaihtoehto kodin arjessa tai mökillä syntyvien jätteiden keräämiseen silloin kun kiinteistön omalle tontille ei haluta tai ei voida järkevästi sijoittaa jäteastiaa. Kehitämme tänä kesänä Pudasjärven aluekeräyspisteitä paremmin asiakkaiden tarpeisiin ja paikallisiin sääolosuhteisiin sopiviksi.

Sään kestävät kannet

Vaihdamme Rytingin, Iso-Syötteen, Pikku-Syötteen, Juustolan ja Puhoksen aluekeräyspisteiden jäteastioihin kannet, joissa astian lukko on kannen lipan suojassa. Säältä suojassa oleva lukko vähentää lukko-ongelmien määrää talvella.

Jäteastioille hirsikatos paikallisena työnä

Iinattijärven ja Kuren kylätalon aluekeräyspisteet saavat hirsikatoksen suojakseen, ja Rytingin aluekeräyspisteelle lisätään yksi uusi katos. Olemme teettäneet hirsikatokset opiskelijatyönä Oulun seudun ammattiopiston Pudasjärven puurakentamisen yksikössä. Pudasjärven urheilijat ovat maalanneet katokset, ja paikallinen yhtiö Kuljetuspudas asentaa katokset paikoilleen.

Uusi aluekeräyspiste perustettu Kipinään

Asukkaiden pyynnöstä olemme perustaneet yhden uuden aluekeräyspisteen Kipinän koulun yhteyteen Myllytielle. Kipinän aluekeräyspisteessä on hirsikatosten suojassa astiat polttokelpoiselle jätteelle, metallille sekä lasipurkeille ja -pulloille. Jos halut liittää kiinteistösi Kipinän aluekeräyspisteen, lähetä meille asiasta viesti sähköpostitse osoitteeseen toimisto@kiertokaari.fi tai soita numeroon 08 5584 0020 (ma-pe 8-15) tai tee sopimus verkossa.

Jätteen määrän nousun vuoksi lisätyhjennyksiä ja isommat jäteastiat

Vaihdamme Ala-Siuruan aluekeräyspisteelle erilaiset ja nykyisiä suuremmat jäteastiat. Korvaamme maan pinnalla olevat jäteastiat osittain maan sisään kaivettavilla Molok-syväkeräysastioilla. Näin saamme noin 600 litran kokoisten astioiden tilalle noin kaksi kertaa suuremmat jäteastiat. Vaihdamme astiat 13. heinäkuuta alkavalla viikolla. Vaihtotyö ei keskeytä aluekeräyspisteen käyttöä.

Tilastojemme mukaan Pudasjärven aluekeräyspisteiltä kerättyjen jätteiden määrä on noussut tammi-kesäkuussa 2020 viidenneksellä edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Jätemäärän kasvun vuoksi olemme tihentäneet astioiden tyhjennysväliä tietyillä aluekeräyspisteillä. Voit ilmoittaa jäteastioiden ylitäyttymisestä ja tyhjennystarpeesta asiakaspalveluumme puhelimitse 08 5584 0020 (ma-pe 8-15) tai sähköpostitse jatehuolto@kiertokaari.fi.

Paperinkeräys laajenee

Olemme sopineet valtakunnallisesti paperinkeräyksestä vastaavan Encore Ympäristöpalvelut Oy:n kanssa, että se vie paperinkeräysastian Kipinän, Ala-Siuruan kylätalon ja Livon koulun aluekeräyspisteelle kesän aikana.

Lisätietoja:

Mari Juntunen, erityisasiantuntija, Kiertokaari Oy, p. 044 703 3977 ja mari.juntunen@kiertokaari.fi

Kunnan vastuulle kuuluva jätehuolto Pudasjärvellä

Pudasjärven kaupunki ulkoisti kunnan vastuulle kuuluvan jätehuollon järjestämisen Kiertokaari Oy:lle kesäkuussa 2016.  Vuoden 2019 lopussa kaupungissa oli noin 7 900 asukasta, ja järjestettyyn jätteenkuljetukseen liittyneiden kiinteistöjen osuus oli 92 prosenttia. Pudasjärvellä on yhteensä 15 jätteiden aluekeräyspistettä. Kaupungissa on kaksi jäteasemaa: Jäteasema Ekolanssille voi viedä kodin vaarallisia jätteitä, sähkölaitteita, pahvia ja metallia, ja Siirtokuormausasemalle voi viedä maksua vastaan pieniä määriä suurikokoista sekajätettä kuten rikkinäisiä huonekaluja, painekyllästettyä puuta ja rakennusjätettä sekä maksutta metalliromua.