Muovinkeräys alkaa Pudasjärvellä – näin tilaat astian kiinteistöllesi

13.1.2021

Muovisia tuotepakkauksia kuten juusto- ja makkarapaketteja, koiranruokapakkaus jne.

Kiertokaari kilpailutti Pudasjärven jätteenkuljetukset keskistetysti. Keskitetyn kilpailutuksen seurauksena jäteastioiden tyhjennykset halpenevat vuoden 2021 alusta jopa kymmeniä prosentteja. Jätemaksuissa voi säästää myös itse lajittelemalla materiaalina hyödynnettävät jätteet.

Kiertokaari vauhdittaa Pudasjärvellä materiaalikierrätystä ja lisää hyötyjätekeräykseen muovin. Muovinkeräys alkaa Pudasjärven keskustassa, kun 50 asiakasta on tilannut muovinkeräyksen.

–Tällä hetkellä meillä on 25 tilausta muovinkeräyksestä. Kurenalan taajamassa olisi jopa sata taloyhtiötä tai muuta vastaavaa kohdetta, joissa muovipakkausten keräys suoraan kiinteistöltä olisi hyvä lisä asukkaiden jätehuoltoon, Pudasjärven jätehuollon palveluneuvoja Saara Karppila Kiertokaaresta kannustaa.

Mitä muovia kerätään ja paljonko se maksaa?

Muovinkeräykseen voi lajitella vain muovipakkauksia. Muovia käytetään paljon elintarvikkeiden tuotepakkauksissa, ja siten sitä kertyy paljon. Taloyhtiö voi säästää jätekustannuksissa lajittelemalla muovipakkausjätteen, koska muovista ei peritä jätteenkäsittelymaksua. Vain muovijätteen kuljetus pois kiinteistöltä maksaa.

600 litran kokoisen muovinkeräysastian tyhjennys maksaa 4,96 euroa ja saman kokoisen polttokelpoisen sekajäteastian tyhjennysmaksu on 13,14 euroa. Kotitalouksille fyysinen muovinkeräysastia  on maksuton.

Keitä muovinkeräys koskee?

Toimitamme muovinkeräysastioita Pudasjärven keskustan alueella sijaitseville taloyhtiöille, omakotitaloille ja omakotitalojen jätekimpoille.

Voimme ottaa muovinkeräykseen mukaan myös yritykset, joilla syntyy kunnan jätteenkuljetusjärjestelmässä kuljetettavaa muovijätettä, eli muovista valmistettuja tuotepakkauksia. Yritysasiakkaille keräysastia on maksullinen ja maksettavaksi tulee myös jäteastian tyhjennys eli jätteenkuljetusmaksu. Muovipakkausjätteen käsittely on yrityksillekin maksuton.

Tilaa muovinkeräys

Saat muovinkeräysastian ottamalla yhteyttä Pudasjärven jätehuollon asiakaspalveluun puhelimitse 08 5584 0020 tai sähköpostitse toimisto@kiertokaari.fi. Asiakaspalvelu on avoinna maanantaista perjantaihin kello 8–15.

Metallia lajitellaan hyvin Pudasjärvellä

Pudasjärvellä on metallinkeräysastioita Rinki-ekopisteillä ja Kiertokaaren aluekeräyspisteillä. Molempien pisteiden metallinkeräys on tarkoitettu pienikokoiselle metallille, esim. säilykepurkeille, kattiloille ja folioille.

Isot metalliesineet ja suuren määrän metallijätettä voi viedä maksutta joko Pudasjärven jäteasemalle Ekolanssille tai Pudasjärven siirtokuormausasemalle.

Lisätietoja:

Pudasjärven jätehuollon asiakaspalvelu: ma-pe 8-15 p. 08 5584 0020, toimisto@kiertokaari.fi

Muovinkeräys: Muovijätteen lajitteluohje  

Kodin lajitteluopas (linkki avaa tulostettavan PDF-tiedoston): Lajitteluopas kotiin

Kiertokaaren tiedote 4.1.2021: Jätemaksuihin maltilliset korotukset – Pudasjärven jätemaksut halpenevat