lähikuva kädestä laittamassa kartonkipakkauksia keräysastiaan

Taloyhtiön jätehuolto

Kiertokaari Oy:n omistajakuntia ovat Hailuoto, Ii, Kempele, Lumijoki, Oulu, Pudasjärvi, Siikajoki ja Raahe. Tällä sivulla kerrotaan näiden kuntien jätehuollosta taloyhtiöissä.

Klikkaa ja lue lisää

Jätekuljetukset

Polttokelpoinen jäte eli sekajäte

Kiertokaaren omistajakuntien alueella on käytössä kiinteistön haltijan järjestämä jätteenkuljetus. Poikkeuksena on Pudasjärvi, missä Kiertokaari hoitaa koko jätehuollon palveluketjun. Muissa kunnissa kuin Pudasjärvellä taloyhtiö tekee suoran sopimuksen sekajätteen kuljetuksista haluamansa kuljetusyrityksen kanssa.

Biojäte, pakkausjäte ja pienmetalli

Biojätteen sekä kartonki-, lasi-, metalli- ja muovipakkausten kuljetukset kiinteistöiltä ovat siirtyneet kunnan järjestettäväksi porrastetusti heinä-lokakuussa 2023. Kiertokaari kilpailuttaa omistajakuntiensa vastuulle kuuluvien bio- ja pakkausjätteiden (kartonki, lasi, metalli, muovipakkaukset) kuljetusurakat, organisoi ja hallinnoi tyhjennykset sekä huolehtii asiakasrekisteristä, asiakaspalvelusta, laskutuksesta ja viestinnästä.

Voit katsoa Kiertokaaren järjestämien hyötyjätekuljetusten urakoitsijat alueittain täältä.

Jäteastioiden hallinta

Jäteastioiden hallinta on siirtynyt kuljetusmuutoksen myötä Kiertokaarelle syväkeräyssäiliöitä lukuun ottamatta. Kiertokaari voi lunastaa kiinteistön omat pinta-astiat seuraavin ehdoin:

Otathan lunastuksesta erikseen yhteydessä asiakaspalveluumme: toimisto(at)kiertokaari.fi tai p. 08 5584 0020, ma-pe 8-16.

Pyydä tunnukset sähköiseen asiointiin

Kiertokaarella on käytössä sähköinen asiointi, jossa voi tarpeen mukaan säätää jäteastioiden tyhjennysvälejä tai tilata lisätyhjennyksiä. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme (toimisto(at)kiertokaari.fi tai p. 08 5584 0020, ma-pe 8-16), niin saat tunnukset käyttöösi.

Lue ohjeistus sähköiseen asiointiin isännöitsijöille (tiedosto ei ole EU:n saavutettavuusdirektiivin mukainen).

Pääset tästä sähköiseen asiointiin.

Lukituissa jätetiloissa edellytetään kaksoislukkoa

Huomioithan, että taloyhtiöiden lukituissa jätetiloissa Hailuodossa, Iissä, Kempeleessä, Lumijoella, Oulussa ja Pudasjärvellä edellytetään kaksoislukon käyttöä. Tätä edellytetään kuntien jätehuoltomääräyksissä. Jos jätetila ei ole lukittu, kaksoislukkoa ei tarvitse asentaa.

Jos jätteenkuljettaja ei pääse jätetilaan, koska käytössä ei ole jätehuoltomääräysten mukaista lukkoa, taloyhtiöltä peritään jokaista tyhjennyskertaa kohden lisämaksu 8,79 euroa / kerta (sisältää alv 25,5 %).

Bio- ja pakkausjätepalvelun hinnat

Bio- ja pakkausjätteiden jätehuollon järjestämisen maksut

Linkkien takana on tiivistelmä jätetaksasta.

Lajitteluvelvoitteet

Kiertokaaren toimialueella lajitteluvelvoitteet vaihtelevat kunnittain hieman sen mukaan, minkä jätehuoltoviranomaisen piiriin kunta kuuluu. Katso täältä, mitkä lajitteluvelvollisuudet ovat voimassa missäkin kunnassa.

Kiertokaari on lajittelun tukena

Kiertokaari haluaa edistää lajittelua yhteistyössä taloyhtiöiden kanssa. Klikkaa taloyhtiöiden omalle materiaalisivulle, jossa on lajitteluvinkkejä ja tulostettavia aineistoja.

Voit myös tilata lajitteluun opastavan kyltin jätepisteelle Kiertokaarelta.

Jätemaksulaskuri

Laskurilla voit arvioida taloyhtiön jätehuollon kustannuksia. Valitse ensin jätelajit, lisää sitten tarvitsemasi astiat sekä niiden tyhjennysvälit. Muistathan huomioida kokonaiskustannuksissa myös muut jätehuollon kulut, kuten sekajätteen keräyksen. Klikkaa tästä laskuriin.

Jäteastialaskuri taloyhtiöille

Jäteastialaskuri auttaa arvioimaan taloyhtiössä tarvittavien jäteastioiden määrää. Huomioithan, että tarvittavien astioiden lukumäärä on suuntaa antava. Astiatarve voi vaihdella samankokoisten taloyhtiöiden välillä, ja siihen vaikuttavat mm. asukkaiden ikä ja lajitteluinnokkuus.

Taloyhtiössä tulee seurata jäteastioiden täyttöastetta ja optimoida astioiden määrä, koko ja tyhjennysväli syntyvän jätemäärän mukaan. Astiamäärää, kokoa ja tyhjennysväliä voi muuttaa sähköisessä asioinnissa tai ottamalla yhteyttä Kiertokaaren asiakaspalveluun. Katso täältä jäteastioiden koot ja mitat.

Lisätietoja:

Logistiikkapäällikkö Veli-Pekka Pyörälä
veli-pekka.pyorala@kiertokaari.fi

p. 044 703 3974