Markkinaoikeuden päätös ei vaikuta Kiertokaaren kuljetuksiin

10.1.2024

Markkinaoikeus on antanut ratkaisunsa Kiertokaaren bio- ja pakkausjätekuljetusten julkisesta hankinnasta.

Kiertokaari kilpailutti keväällä 2023 biojätteen, kartonki-, lasi- metalli- ja muovipakkausten keräykset jätelain muutoksen myötä. Jätelaki on siirtänyt biojätteen ja pakkausjätteiden kuljetusvastuun taajamissa kunnille.

Markkinaoikeus on kumonnut kyseisen hankintapäätöksen ja kieltänyt hankintapäätöksen täytäntöönpanon. Markkinaoikeus edellyttää uutta tarjouskilpailua, jos Kiertokaari aikoo toteuttaa jätteiden keräys- ja kuljetuspalvelujen hankintaa julkisena hankintana.

Kuljetukset jatkuvat normaalisti

Markkinaoikeuden päätös ei aiheuta katkoksia Kiertokaaren järjestämiin bio- ja pakkausjätteiden kuljetuksiin.

Tällä hetkellä Kiertokaari hoitaa bio- ja pakkausjätteiden kuljetuksia Hailuodossa, Iissä, Kempeleessä, Lumijoella, Oulussa, Raahessa ja Siikajoella väliaikaisilla sopimuksilla kuljetusyritysten kanssa. Tämä on hankintalain mukaan mahdollista.

Väliaikaiset sopimukset ovat erillisiä keväällä 2023 tehdystä kilpailutuksesta. Markkinaoikeuden päätöksen kohteena ollutta hankintapäätöstä ei ole pantu täytäntöön eikä siihen liittyviä sopimuksia ole allekirjoitettu.

Kiertokaaren toimitusjohtaja Sami Hirvonen kertoo, että väliaikaiset sopimukset ovat voimassa siihen saakka, kunnes kuljetushankinnat on kilpailutettu uudelleen. Toiminta jatkuu entiseen tapaan, eikä bio- ja pakkausjätteiden kuljetuksiin tule katkoksia.

Kiertokaari tiedottaa myöhemmin uuden kilpailutuksen aloittamisesta. Kiertokaari tutkii, onko päätöksessä valitusperusteita.

Aikaisemmat uutiset aiheesta:

Bio- ja pakkausjätteiden kuljetusten kilpailutus käyntiin – Kiertokaari

Bio- ja pakkausjätteiden kuljetusurakat viidelle eri aliurakoitsijalle – Kiertokaari

Alkuperäinen aikataulu tavoitteena hyötyjätteiden kuljetusten aloituksessa – Kiertokaari

Kiertokaaren järjestämät hyötyjätteen kuljetukset alkavat Raahessa ja Siikajoella 1.7.2023 – Kiertokaari

Lisätietoja

Toimitusjohtaja Sami Hirvonen
p. 040 703 4776
etunimi.sukunimi@kiertokaari.fi